10. února 2020
Protože minulá série na sebe navazujících večeří od pondělí do pátku měla celkem úspěch, rozhodla jsem se to zopakovat a opět podobnou sérii připravit pro časopis Gusto (Billa). Já si od této série neslibuji, že ji všichni odvaříte od A až po Z, ale že vás to třeba nainspiruje, jak na logistiku v kuchyni. Jak se jedna surovina z předešlého dne dá skvěle zpracovat do nové nápadité večeře. A jak třeba i cíleně připravit některé ingredience předem, které vám pak umožní tvořit rychlá a zdravá jídla. Pokud se ale pustíte do celé série, budu mít neskutečnou radost a do konce února si s vašimi 5ti večeřemi můžete zasoutěžit na Instagramu o dvě kuchařky. Protože se v tomto duchu celkem nesou knihy Green Kitchen, jsou to prostě rodiče tří dětí a často není čas na hrdinství, což na nich mám ráda, dám pěti výhercům dvě ze 4 knih, co vyšly pod mojí střechou. Tedy The Green Kitchen, Green Kitchen at Home, Little Green Kitchen, Kitchenette – Rok v kuchyni.
Taaaak, tady je první recept. Uznávám, že je spíše do teplejších dnů, ale věřím, že by si u vás mohl najít oblibu, když ne teď, tak už za pár měsíců, až bude o něco více sluníčka.
Navíc po víkendu je obvykle příjemné trochu odlehčit a takový, tento salát přesně je. Nebudou vám chybět bílkoviny a zasytí, díky quinoe a sýru feta, zároveň vašemu tělu dáte dostatek vitamínů a taky možnost trochu se vyčistit.
5 VEČEŘÍ S KITCHENETTE:
Pondělí: Quinoový salát s okurkou a feta sýrem
Úterý: Krémové citrónové kuře Piccata
Středa: Falafel v tortile
Čtvrtek: Kuřecí salát s avokádem
Pátek: Buddha bowl s falafelem