5 VEČEŘÍ S KITCHENETTE:
Pondělí: Quinoový salát s okurkou a feta sýrem
Úterý: Krémové citrónové kuře Piccata
Středa: Falafel v tortile
Čtvrtek: Kuřecí salát s avokádem
Pátek: Buddha bowl s falafelem
Buddha bowl s falafelem
14. února 2020
Záměrně jsem na pátek opět naplánovala Buddhovu misku, protože je zkrátka úžasná na spotřebování zbylých ingrediencí. A pokud jste postupovali den po dni podle předchozích receptů, máte vyhráno. Příprava večeře vám nezabere více než 10 minut.
Ingredience
-
0,5 l oleje na smažení
-
250 g listového salátu, pár listů pekingského zelí
-
nebo směs listové zeleniny
-
2 hrsti cherry rajčátek, rozpůlených
-
2 avokáda
-
několik ředkviček pokrájených na tenké plátky
-
případně i kousek ovoce jako jsou například fíky
-
200 g uvařené quinoi nebo třeba i rýže (ideálně vám zbyla z pondělka)
-
čerstvé bylinky na ozdobu (koriandr a máta)
-
(kořenící směs Dukkah nebo orestovaná semínka či oříšky)
Postup
Rozpalte si olej na středně silný výkon a osmažte na něm kuličky nebo placičky vytvarované z těsta na falafel. Hotový, tmavě zlatý, odkládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podrobněji v receptu na Falafel.
Mezitím už začněte sestavovat misky. Vystelte je listy čerstvého listového salátu nebo třeba pekingského zelí, přidejte polovinu avokáda pokrájeného na plátky do každé, trochu rajčátek i ředkviček. Přidala jsem čerstvé fíky, které můžete klidně vynechat a nebo i nahradit jiným ovocem.
Pak už jen zbývá do každé misky přidat quinou nebo třeba rýži, usmažené placičky falafelu a doplnit o tahini dresink a čerstvé bylinky. Já jsem na vrch ještě sypala kořenící směs dukkah, kterou jsem si zamilovala v kuchařce Green Kitchen at Home a skvěle se hodí, ale vůbec není nutná a můžete tuto krásnou Buddha bowl posypat třeba restovanými semínky nebo oříšky.