5 VEČEŘÍ S KITCHENETTE:
Pondělí: Quinoový salát s okurkou a feta sýrem
Úterý: Krémové citrónové kuře Piccata
Středa: Falafel v tortile
Čtvrtek: Kuřecí salát s avokádem
Pátek: Buddha bowl s falafelem
Krémové citrónové kuře Piccata
11. února 2020
Tady je úterní recept z druhé série 5 večeří s kitchenette . Je to rychlá, jednoduchá večeře z jedné pánve, která by mohla chutnat celé rodině a i těm nejmenším komplikovaným jedlíkům.
Při této příležitosti, zrovna tak při tradičním pečení celého kuřete, můžete přidat nějaké maso navíc a ze zbylého upečeného masa připravit během následujících dnů skvělý kuřecí salát, úžasný do sendvičů. Recept na něj najdete ve čtvrtečním receptu.
Ingredience
-
4 kuřecí prsa
-
mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
-
100 g mouky (v podstatě může být jakákoli)
-
2 lžíce másla
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 hrnek drůbežího vývaru
-
2 citróny bez chemického ošetření
-
200 ml sladké smetany 33%
-
2 lžíce kaparů
-
2 lžíce plocholisté petržele, nasekané
-
300-350 g celozrnných těstovin
Postup
Ve střední pánvi rozpalte olivový olej i máslo. Mezitím si osolte i opepřete kuřecí prsa a obalte je v mouce. Když je tuk horký, orestujte prsa na střední výkon z obou stran tak, aby byla propečená, přibližně 3 minuty z každé strany. Hotová je odložte stranou na talíř.
Stáhněte výkon na nižší, do pánve přisypte přibližně 2 lžičky mouky a krátce ji osmažte. Za stálého míchání postupně začněte přidávat všechnu smetanu, vývar i šťávu z jednoho citrónu a kapary, tak aby se vám jíška pěkně rozmíchala. Omáčku přiveďte k varu, stáhněte výkon a nechte probublávat několik minut. Omáčka se vám zredukuje a zhoustne na požadovanou konzistenci. Nyní už ji jen dochuťte solí, případně čerstvě mletým pepřem a hotová kuřecí prsa ještě vraťte do zpět do pánve do bublající omáčky, aby se prohřála předtím, než je budete servírovat.
Prsa servírujte s uvařenými těstovinami ozdobená čerstvou petrželí a plátky citrónu.