instagram @kitchenettehome

Pomazánka z pečených paprik a česneku

Pomazánka z pečených paprik a česneku

Nevím, jestli vás fotka přesvědčí, ale jakmile jednou ochutnáte, nemůžete přestat. Pomazánka z pečených paprik je neskutečně dobrá. Skvěle chutná na plátku celozrnného chleba servírovaná například s rukolou, ale můžete ji podávat i třeba jako dip k zelenině.

Je to další z receptů, které jsem připravila pro Gervais kuchařku, kterou můžete ještě do konce měsíce července sehnat k rodinnému balení sýrů nebo třeba přes jejich webové stránky. Prý je kuchařka už skoro rozebraná, tak mám velkou radost, že vás potěšila.

35 minut
Pomazánka z pečených paprik a česneku

Ingredience

  • 4 červené papriky/kapie


  • 5 stroužků česneku


  • 250 g čerstvého sýra jako je gervais
 natur

  • extra panenský olivový olej


  • mořská sůl


  • čerstvě mletý pepř


  • celozrnný žitný chléb na servírování

  • rukola na servírování

Pomazánka z pečených paprik a česneku

Postup

1.A.

Nejprve je potřeba si připravit papriky a zbavit je povrchové slupky. Pokud máte plynový sporák, položte si nad hořák rošt například z trouby a na něj položte papriky tak, aby byly v bezprostředním kontaktu s ohněm. Cílem je slupku opálit do úplně černa, aby posléze šla pod proudem vody úplně hladce sejmout z dužiny. Tedy papriky otáčejte a dohlédněte na to, aby jejich povrch byl všude černý. 

1.B.

Podobně můžete postupovat v troubě při nastavení na nejvyšší teplotu na funkci gril, tak docílíte intenzivního žáru, který zaručí stejný výsledek. Do trouby na chvilku dejte i celé stroužky česneku se slupkou.

2.

Papriky vložte na 5 minut do sáčku a uzavřete. Zapaří se a slupka po chvíli půjde ještě snáz pod proudem vody smýt.
Rozkrojte je teď na poloviny a také kromě opálených slupek odstraňte stopku, jádřinec, popřípadě bílé části dužiny uvnitř.

3.A.

Pokud jste papriky pouze opalovali, dejte čisté kapiové plátky do hrnce spolu se 4 lžícemi olivového oleje, neoloupanými stroužky česneku, špetkou soli a přiklopte poklicí. Duste je mírně přibližně 10-15 minut na sporáku nebo pečte v troubě vyhřáté na 170°C. Pokud jste je opalovali v troubě, již není potřeba dalších kroků.

4.

Hotové papriky rozmixujte dohladka spolu s česnekem, sýrem, solí i pepřem podle chuti. Můžete servírovat ihned.

Pomazánka z pečených paprik a česneku
Pomazánka z pečených paprik a česneku
Pomazánka z pečených paprik a česneku
Pomazánka z pečených paprik a česneku
Newsletter