A pokud by vás zajímala zmiňovaná kuchařka, můžete ji dostat zdarma k nákupu ve vybraných hypermarketech... Mrkněte na jejich stránky, tam se určitě vše dozvíte.
Francouzské brambory s platýzem
19. července 2017
Možná to někteří z vás zaznamenali, že jsem fotila kuchařku pro čerstvé sýry Gervais. Velkou část receptů jsem vybrala na jejich webu, vyzkoušela a nafotila. Musím říci, že jsem byla často opravdu překvapená, jak byly dobré. Nečekala jsem nic špatného, ale upřímně, myslela jsem si, že mě až zas tak nepřekvapí. Přikládám pár fotek z kuchařky, aby se zatím mohly alespoň vaše oči najíst.) Dalších pět receptů bylo mých autorských a tak vám je tu v následujících dnech budu postupně zveřejňovat, protože si myslím, že také stojí za to. Jsou v podstatě jednoduché, rychlé a zdravé.
Ingredience
-
350 g brambor
-
1 vejce
-
80 g čerstvého sýra jako je gervais
-
1 stroužek česneku
-
lžíce nasekané petrželky
-
125 g špenátu
-
4 filety platýze
-
1 lžíce másla
-
kůra z poloviny bio citrónu
Postup
Brambory předvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly ještě stále uvnitř lehce pevné. Nakrájejte je na 0,5 cm silné plátky. Zároveň spařte špenát vroucí vodou, vyždímejte a odložte stranou. V malé mističce smíchejte čerstvý sýr, vejce, petrželku, špetku soli a jeden stroužek propasírovaného česneku. Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si menší zapékací nádobu, vytřete ji tukem a vyplňte dno polovičním množstvím brambor. Pak následuje vrstva špenátu, zalijte ji polovičním množstvím sýrového přelivu a překryjte poslední vrstvou brambor a následně i zbylým množstvím přelivu. Brambory dejte péct do trouby dozlatova.
Mezitím si rozehřejte pánev a na másle z obou stran zprudka, ale krátce, osmažte lehce osolené filety. Na závěr můžete dle chuti dosolit a posypat nasekanou petrželkou s trochou citrónové kůry. Můžete servírovat.