Halloumi je přímo skvělý na tepelnou úpravu, protože se neroztéká. Od pradávna se ochucoval mátou a tak je i toto spojení velmi tradiční. Pokud si ho oblíbíte, vyzkoušejte také kombinaci tohoto sýru s vodním melounem. Takto servírovaný vás v létě příjemně osvěží.
Letní salát s lilkem a grilovaným sýrem halloumi
22. června 2017
Kdo z Vás rád nakoukne do časopisu Gusto, možná tam už i objevil moje recepty. :-) Měla jsem za úkol připravit grilování a teď, když už je sezóna v plném proudu, Vám recepty mohu přidat i sem.
Pokud si v létě rádi dáváte salát jako hlavní jídlo, vyzkoušejte zabrouzdat do středomoří a připravit si grilovaný sýr halloumi, který se skvěle hodí k lilkům a mátovému dresinku. My jsme si ho doma moc oblíbili!
Ingredience
Ingredience na salát
-
200 g salátové směsi (skvěle se hodí kombinace mladého špenátu, rukoly a polníčku)
-
250 g barevných cherry rajčátek
-
1 granátové jablko
-
250 g sýru halloumi
-
1 lilek
Ingredience na dresink
-
3 lžíce extra panenského olivového oleje
-
6 lžic citrónové šťávy
-
4 lžíce javorového sirupu
-
hrst čerstvé máty
-
mořská sůl
Postup
Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí a jemně nasekané máty. Do velké salátové mísy dejte směs salátových listů a rajčata. Lilek i sýr halloumi nakrájejte na 7 mm silné plátky. Lilky navíc potřete olivovým olejem a lehce posolte. Vyloupejte si zrníčka z jednoho granátového jablka.
Když budete mít všechno připravené, můžete z obou stran dozlata na grilu opéct lilky a na závěr i sýr. Nyní můžete servírovat salát s grilovaným a ještě teplým sýrem halloumi a lilky, zakápnutým čerstvým mátovým dresinkem a posypaným zrníčky z granátového jablka.