instagram @kitchenettehome

Kebab na jehle

Kebab na jehle

Jak jste se z minulého receptu na Letní salát s lilkem a halloumi dočetli, připravovala jsem pár receptů pro časopis Gusto na téma grilování a tady Vám přináším další ze série. :-)

Kebab je u nás doma velmi oblíbený. U dětí asi hlavně proto, že je maso měkké, jemné a šťavnaté, že je zábavný i praktický díky bambusové jehle, která dětem umožní snadné držení. Ale i dospělá část rodiny ho má v oblibě pro své exotické chutě a také jako příjemnou obměnu klasického grilování všelijak naložených plátků masa a zeleniny. A tak Vám přináším jednoduchý recept, jak  se na okamžik gastronomicky přenést na Blízký východ.
Vyzkoušejte také pro změnu částečně nebo i úplně nahradit hovězí maso jehněčím..

25 minut - 6 porcí
Kebab na jehle

Ingredience

Ingredience na kebab:

  • 1 kg mletého hovězího masa (můžete nahradit či nakombinovat s jehněčím, telecím i vepřovým masem)

  • 5 stroužků česneku

  • 2 lžičky garam masala

  • hrst čerstvého koriandru

  • mořská sůl

  • čerstvě mletý pepř

Ingredience na dip:

  • 300 g řeckého jogurtu

  • lžička citrónové šťávy

  • malý stroužek česneku

  • špetka římského kmínu

  • hrst čerstvého koriandru

  • špetka soli

Ingredience na servírování:

  • 6 pita chlebů

Kebab na jehle

Postup

1.

Všechno maso s propasírovanými stroužky česneku, jemně nasekaným koriandrem, kořením garam masala, solí a pepřem podle chuti dobře promíchejte a vytvarujte 10-15 šišek. Pro komfortní servírování je z jedné strany můžete ještě napíchat dřevěnými či bambusovými jehlami. 

2.

Připravte si také jogurtový dip smícháním všech ingrediencí. K jogurtu tedy přidejte citrónovou šťávu, propasírovaný stroužek česneku, římský kmín, jemně pokrájený čerstvý koriandr a sůl podle chuti.

3.

Maso grilujte na středním až silném žáru tak, aby kebaby zůstaly uvnitř ještě šťavnaté a servírujte je s rozpečeným pita chlebem a jogurtovým dipem.

Kebab na jehle
Kebab na jehle
Kebab na jehle
Kebab na jehle
Newsletter