Nejlepší čokoládové Cookies
21. února 2013
Tyto skvělé sušenky už dlouhou dobu ochutnávám u mé kamarádky Brennan, která je dárcem už vícerých receptů a inspirací. Tentokrát jsou to ty pravé americké cookies prověřené američankami.)) Tak jsem se konečně do nich pustila a upekla je úvodem v původním znění, to znamená bez zásadních změn a improvizací protože jsou prostě skvělé tak jak je znám. Moc Vám doporučuji to samé, později se dá experimentovat s různými semínky, sušenými plody a nahrazením mouky za celozrnnou. Také originálně měl recept obsahovat 570g čokolády, ale shoduji se s Brenn, že 400 g se zdá dostatek, přičemž část nahrazujeme pekanovými ořechy.
Recept má ještě jeden trik, který je pro mě něčím novým. Vždy mě recepty poučovali, že pokud přidám do těsta prášek do pečiva nebo sodu, bez otálení bych měla s těstem spěchat do trouby, ale tento recept volá po odpočinku těsta v lednici alespoň na 24 -36 hodin (může to být až 72). Mělo by to zapříčinit vylepšení struktury těsta. Ale pokud na ně spěcháte, upečte je rovnou, budou i tak skvělé.) Nepečte je příliš dlouho, stačí těch zmíněných 18 minut.
Update, Brenn peče maximálně 12-16 minut, jsou křehčí, uvnitř měkčí a mám odzkoušeno. Ale záleží na preferencích, někdo ocení intenzivní křupavost těch déle pečených.)
Ingredience
-
280 g pšeničné hladké mouky
-
260 g pšeničné chlebové mouky
-
1 a 1/4 lžičky sody na pečení
-
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
-
1 a 1/2 lžičky mořské soli
-
280 g másla
-
280 g třtinového cukru tmavého (s vyšším podílem melasy)
-
260 g třtinového cukru
-
2 velká šťastná vejce
-
2 lžíce vanilkového cukru
-
250 g kvalitní hořkosladké čokolády (min 60% kakaa)
-
150 g pekanový ořechů
-
(mořská sůl na posypání)