SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI
1. ledna 2013
Právě teď jsem s rodinou na detoxifikačním půstu v Thajsku a už tři dny nejím nic a ještě další 4 dny nic jíst ani nebudu, tak si asi dokážete představit, jak Vám závidím že si můžete dát třeba i tento salát. Jak se tu tak snažím uploadnout fotky k receptu, které jsem si přivezla na hard disku z domova (a internet je tu standardně thajsky pomalý,)), tečou mi sliny a upřímně Vám přeju to Silvestrovské obžerství.)
Asi už jste si všimli, že mám ráda sladké chutě, tak Vás asi nepřekvapí, že toto je můj milovaný salát! Můžete si ho koupit v pražském Bake shopu, ale pokud to máte daleko, nebo si ho rádi uděláte doma sami, tady je recept.)
10 minut
-
4
porce
Ingredience
-
NA SALÁT:
-
120 g měkkého kozího sýru
-
150 g mladého špenátu
-
1 zelené jablko (zvolte kyselejší odrůdu)
-
2 lžíce hrozinek
-
hrst vlašských ořechů
-
1 střední červená cibule, krájená na kolečka
-
NA DRESINK:
-
4 lžíce extra panenského olivového oleje
-
2 lžíce citrónové šťávy
-
2 lžičky francouzské hořčice
-
2 lžíce medu
-
mořská sůl
-
čerstvě mletý pepř
Postup
1.
Vlašské ořechy můžete použít syrové, ale pokud je krátce orestujete, budou v salátu ještě lepší. Do mísy dejte omytý špenát a hrozinky, červenou cibuli, jablka zbavená jadřinců a nakrájená na tenké plátky, vše dobře promíchejte. Na vrch salátu rozdrobte sýr a posypejte vychladlými ořechy.
2.
Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí a až budete chtít servírovat, nalijte ho na salát.