instagram @kitchenettehome

SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI

SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI

Právě teď jsem s rodinou na detoxifikačním půstu v Thajsku a už tři dny nejím nic a ještě další 4 dny nic jíst ani nebudu, tak si asi dokážete představit, jak Vám závidím že si můžete dát třeba i tento salát. Jak se tu tak snažím uploadnout fotky k receptu, které jsem si přivezla na hard disku z domova (a internet je tu standardně thajsky pomalý,)), tečou mi sliny a upřímně Vám přeju to Silvestrovské obžerství.)
Asi už jste si všimli, že mám ráda sladké chutě, tak Vás asi nepřekvapí, že toto je můj milovaný salát! Můžete si ho koupit v pražském Bake shopu, ale pokud to máte daleko, nebo si ho rádi uděláte doma sami, tady je recept.)

10 minut - 4 porce
SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI

Ingredience

  • NA SALÁT:
  • 120 g měkkého kozího sýru
  • 150 g mladého špenátu
  • 1 zelené jablko (zvolte kyselejší odrůdu)
  • 2 lžíce hrozinek
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 střední červená cibule, krájená na kolečka
  • NA DRESINK:
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI

Postup

1. Vlašské ořechy můžete použít syrové, ale pokud je krátce orestujete, budou v salátu ještě lepší. Do mísy dejte omytý špenát a hrozinky, červenou cibuli, jablka zbavená jadřinců a nakrájená na tenké plátky, vše dobře promíchejte. Na vrch salátu rozdrobte sýr a posypejte vychladlými ořechy.
2. Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí a až budete chtít servírovat, nalijte ho na salát.

SALÁT S JABLKEM, KOZÍM SÝREM A HROZINKAMI