Banánový chléb
30. listopadu 2012
 
                                                                        
                            
                    Toto je recept ve kterém zužitkujete 4 hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu.) Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct upéct tento náš.
Je to skvělý recept, který využívá zdravé sacharidy jako agáve sirup, jablečné pyré a banány. Celozrnnou mouku a minimum tuku. Děkuju mojí kamarádce Brennan za super recept!
Jinak tento chléb občas zpestřím o vlašské nebo například pekanové ořechy a sušené ovoce jako brusinky, hrozinky, …
                    15 minut
                            -
                            0 
                            porce
                        
     
                        
        Ingredience
- 
                        Ingredience “suché”:
- 
                        2 hrnky / 240 g celozrnné mouky
- 
                        1 lžíce prášku do pečiva
- 
                        1 lžička sody na pečení
- 
                        špetka soli
- 
                        Ingredience “mokré”:
- 
                        1/2 hrnku/130 g jablečného pyré
- 
                        1/2 lžičky prášku do pečiva
- 
                        1/2 hrnku/113 g změklého másla
- 
                        2 lžíce jablečného džusu
- 
                        1/3 hrnku/ 95 g agáve sirupu
- 
                        1 lžička vanilkové esence
- 
                        4 celé hnědé banány
 
                        
        Postup
            1.
             Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. 
        
                
            2.
             Smícháme suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme “mokré” ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Hotové těsto, dáme do formy a pečeme 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde suchá. V tomto případě tam radši chléb nechávám déle, nebojte se, zůstane vláčný díky banánům a pyré, ale předčasné vyjmutí by mohlo způsobit, že těsto spadne a stane se příliš hutným.
        
                 
                                 
                                
 
         
         
     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            