instagram @kitchenettehome

Banánový chléb

Banánový chléb

Toto je recept ve kterém zužitkujete 4 hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu.) Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct upéct tento náš.
Je to skvělý recept, který využívá zdravé sacharidy jako agáve sirup, jablečné pyré a banány. Celozrnnou mouku a minimum tuku. Děkuju mojí kamarádce Brennan za super recept!
Jinak tento chléb občas zpestřím o vlašské nebo například pekanové ořechy a sušené ovoce jako brusinky, hrozinky, …

15 minut - 0 porcí
Banánový chléb

Ingredience

  • Ingredience “suché”:
  • 2 hrnky / 240 g celozrnné mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička sody na pečení
  • špetka soli
  • Ingredience “mokré”:
  • 1/2 hrnku/130 g jablečného pyré
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku/113 g změklého másla
  • 2 lžíce jablečného džusu
  • 1/3 hrnku/ 95 g agáve sirupu
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 4 celé hnědé banány
Banánový chléb

Postup

1. Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
2. Smícháme suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme “mokré” ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Hotové těsto, dáme do formy a pečeme 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde suchá. V tomto případě tam radši chléb nechávám déle, nebojte se, zůstane vláčný díky banánům a pyré, ale předčasné vyjmutí by mohlo způsobit, že těsto spadne a stane se příliš hutným.

Banánový chléb
Banánový chléb
Newsletter