Banánový chléb
30. listopadu 2012
Toto je recept ve kterém zužitkujete 4 hnědé přezrálé banány, ale v mém případě nechávám banány přezrávat speciálně kvůli tomuto receptu.) Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct upéct tento náš.
Je to skvělý recept, který využívá zdravé sacharidy jako agáve sirup, jablečné pyré a banány. Celozrnnou mouku a minimum tuku. Děkuju mojí kamarádce Brennan za super recept!
Jinak tento chléb občas zpestřím o vlašské nebo například pekanové ořechy a sušené ovoce jako brusinky, hrozinky, …
15 minut
-
0
porce
Ingredience
-
Ingredience “suché”:
-
2 hrnky / 240 g celozrnné mouky
-
1 lžíce prášku do pečiva
-
1 lžička sody na pečení
-
špetka soli
-
Ingredience “mokré”:
-
1/2 hrnku/130 g jablečného pyré
-
1/2 lžičky prášku do pečiva
-
1/2 hrnku/113 g změklého másla
-
2 lžíce jablečného džusu
-
1/3 hrnku/ 95 g agáve sirupu
-
1 lžička vanilkové esence
-
4 celé hnědé banány
Postup
1.
Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
2.
Smícháme suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme “mokré” ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Hotové těsto, dáme do formy a pečeme 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde suchá. V tomto případě tam radši chléb nechávám déle, nebojte se, zůstane vláčný díky banánům a pyré, ale předčasné vyjmutí by mohlo způsobit, že těsto spadne a stane se příliš hutným.