instagram @kitchenettehome

Treska v papilotě

Treska v papilotě

Už celkem hodně let jsem naprogramovaná tak, že připravuji ryby alespoň jednou týdně. Často je peču v celku a v podstatě je máme nejraději jen tak přírodně posolené a s nějakou bylinkou, bylinkovým máslem či citrónovou kůrou. Když chci večeři trochu ozvláštnit a také jí zaujmout děti, děláme rybu v papilotě. Říkáme jí rybí balíček.
Příprava je úplně snadná, ale myslím si, že efektivní. Navíc k tomuto receptu nepotřebujete nic zvláštního a myslím, že přímo vybízí k experimentům. Použít bylinkové máslo,  přidat například cizrnu, kapary nebo ančovičku, lehce předvařené plátky brambor, čerstvé ředkvičky, ...
Toto je takový základní recept a většinou papiloty pak servíruji jen tak se salátem a pečivem.
 

Vždycky, když připravuji nový recept na blog a tedy i teď, mě napadá myšlenka, jestli Vás zaujme? Jestli je z něj patrné jak je úžasný? Jestli Vás donutí si jej vyzkoušet? Také jestli si najde u Vás své místo až a pokud jej vyzkoušíte?
Tak se budu moc těšit na Vaší zpětnou vazbu.)
A poslední zpráva.. Jak můžete vidět níže, opět se mi podařilo vyprodukovat video recept a ráda bych v tom v pravidelných intervalech pokračovala. Tak držte pěsti a doufám, že Vám budu moci alespoň jednou do měsíce přinést nové! I k videu mi určitě pište Vaše poznatky, nápady a tipy. Berte jej jako takové první, od kterého bych se zase chtěla po dlouhé pauze odrazit. Moc děkuju za vaší podporu a doufám, že Vám bude chutnat!

30 minut - 4 porce
Treska v papilotě

Ingredience

  • 800 g rybího filetu tresky (skvělý je také okoun nilský, halibut)

  • 1 střední cuketa

  • 400 g chuťově výrazných rajčat

  • 4 polévkové lžíce oliv typu taggiasca

  • čerstvá bazalka

  • extra panenský olivový olej

  • mořská sůl

  • čerstvě mletý pepř

Dále potřebujete

  • 4 archy papíru na pečení (35x35 cm)

  • provázek

Treska v papilotě

Postup

1.

Připravte si všechny ingredience. Rajčata nakrájejte na střední kousky, cuketu na kostičky. Rybu omyjte a osušte. Zároveň si také předehřejte troubu na  200° C program Horký vzduch.

2.

Rozložte si jeden arch papíru na pečení. Do středu umístěte čtvrtinový podíl rajčat i cukety, 200 g rybího filetu, 1 polévkovou lžíci oliv. Vše lehce osolte a popřípadě i opepřete, můžete také lehce zakápnout olejem z těchto aromatických oliv nebo přímo olivovým olejem, jaký doma používáte. Teď už jen stáhnout papír a vytvořit tak pevně utažený balíček, který bude neprodyšně uzavřený. 

3.

Stejným postupem připravte zbývající porce a dejte společně péct do předehřáté trouby na 15 minut. V případě, že jsou porce větší, prodlužte dobu pečení na 20 minut. Uvnitř balíčku se vytvoří pára a ryba se zeleninou budou v podstatě vařené v páře za účasti všech aromat, které se krásně uvolní a přenesou na ostatní ingredience. Uvidíte sami, že právě tyto staré odrůdy oliv mají velký chuťový potenciál a také, že opravdu ucítíte bazalku v rybě.  Hotové papiloty servírujte uzavřené, aby si každý ten svůj rozbalil a mohl si užít i to skvělé aroma. Toto servírování má ještě další výhodu, že ryba zůstane déle pěkně teplá.

Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Treska v papilotě
Newsletter