A za druhé, tento recept jsem s vámi chtěla sdílet už dlouho! Je mnohem lepší, než byste čekali. Mám ráda, když zbytky dostanou svou druhou šanci a někdy se dokonce povznesou nad svou původní verzi. A přesně to se stalo s touto quesadillou. Kuřecí náplň je úžasná!!! Byla by skvělá i jako studená pomazánka na chleba. Společně s teplým táhlým cheddarem vytváří nezapomenutelný zážitek. Quesadilla je šťavnatá a plná chutí.
Kuřecí Quesadilla s cheddarem
12. března 2024
Máte rádi šťavnatou a sýrovou quesadillu? Mám tu pro vás recept na jednu opravdu úžasnou kuřecí. A slibuju, že jestli ji vyzkoušíte, zamilujete se!
Když mě oslovilo makro s dotazem, jestli bych pro ně nepřipravila recept s cheddarem z řady METRO Chef, měla jsem hned jasno. Zaprvé, cheddar máme doma velmi rádi. V podstatě ho mám stále v lednici a ten od makro je vysokoprocentní, což znamená, že za studena tvoří krásné hoblinky a v teplé kuchyni se skvěle roztéká, čímž dokonale splňuje to, co od sýra všichni očekáváme. Tento Red Cheddar se hodně používá v profesionální kuchyni, protože se kuchaři mohou spolehnout na jeho udržitelně vysokou kvalitu.
Ingredience
Na Jalapeño marinádu:
-
110 g majonézy
-
150 g zakysané smetany, plus na servírování
-
1-2 lžíce nakládaných Jalapeños, pokrájených najemno
-
2-3 lžíce láku z Jalapeños
-
1 stroužek česneku, pasírovaný
-
1 lžička římského kmínu
-
½ lžičky uzené papriky
-
½ lžičky cayennského pepře
-
sůl a pepř
Na Quesadillu:
-
8 pšeničných tortill (20-26 cm)
-
400 g pečeného kuřete, natrhaného (ideálně zbytky grilovaného)
-
500 g strouhaného Red Cheddaru
Na servírování:
-
Zakysaná smetana (plus čerstvý koriandr, římský kmín)
-
Černé fazole nebo pasta z nich
-
Guakamole
-
Rajčatová salsa
Postup
Připravte si marinádu smícháním všech ingrediencí a vmíchejte do ní pečené kuře, které jste pomocí vidličky natrhali na jemné kousky.
Teď je čas připravit si další přílohy, pokud chcete. Skvěle jakoukoli quesadillu osvěží miska zakysané smetany, kterou můžete ještě vylepšit čerstvým koriandrem a římským kmínem. Pak třeba avokádové guakamole, černé fazole nebo rajčatová salsa. Můžete si třeba připravit váš oblíbený salát. Je to jen na vás.
Rozehřejte si silnostěnnou pánev na středně vysoký výkon anebo použijte elektrický gril jako já. Výhoda je, že si můžete quesadillu připravovat pak společně na jídelním stole, což je zábavnější forma pro všechny. Na rozpálenou pánev položte první tortillu, po pár vteřinách jí otočte na teď už celkem rychle přidejte vrstvu cheddaru, na něj kuřecí směs a zase cheddar. Přiklopte druhou tortillou. Jakmile spodní strana zezlátne, opatrně quesadillu otočte a už jen dopékejte tak dlouho, dokud nebude i z druhé strany zlatá a sýr pěkně rozteklý. (Pokud byste opékali tortillu na příliš vysokou teplotu, náplň by se nestihla dostatečně prohřát a už by se vám mohla pálit tortilla. Proto je středně silný výkon optimální.)
Hotovou quesadillu většinou rozkrájím na 6 dílů a nejraději jí servírujeme se zakysanou smetanou a něčím čerstvým a věžím, jako je rajčatová salsa a nebo guakamole.