Skvěle se k němu hodilo vše, co jsem v regálech potravin našla. Jsem si jistá, že bez dlouhého uvažování se i u vás doma najde hromada surovin, co by se na dozdobení a dochucení vajec, bez velkých příprav a nákupů dalo použít. Sáhla jsem po sklenicích mini nakládaných okurek, cibulek, kapar, pak jsem také požila uzeného lososa, kaviár, nějakou uzeninu s křenem, … No nic, koukněte na fotky a do receptu třeba na inspiraci a pak si svá Ďábelská vejce sestavte podle sebe a svých zásob. Já považuji za největší vítězství, že je to zase jeden z receptů, kde se hezky důstojně využijí velikonoční vajíčka.
Jo a abych nezapomněla. Mám tu pro vás tip, jak je uvařit, aby se pak dala hezky oloupat bez újmy.
1. Vejce přímo z lednice dejte už do vroucí vody. Ano, možná vám jedno nebo dvě vejce praskne, ale ta ostatní vydrží a je myslím si malá daň za bezproblémově se loupající vejce. Díky teplotnímu šoku se jejich skořápka pěkně odchýlí od bílkoviny a loupání bude jedna radost.
Ale pozor, teplotní šok vejcím naordinujte ještě jednou. Až budou uvařená, tak jak je chcete, ponořte je do ledové koupele. Já tyto vařila 12 minut. Jakmile jsou dokonale vychlazená, můžete je oloupat a uvidíte, že to půjde samo.