Recept je inspirovaný Stefanem Cavada a vznikl ve spolupráci s Jižním Tyrolskem, které je díky svému přírodnímu bohatství nenahraditelným producentem skvělého ovoce i zeleniny, vína, sýrů i všemožných salámů, specků, či lanýžových produktů. Na mém instagramu si můžete k receptu pustit i postupové video, tak vám sem dám taky odkaz.
Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem
31. května 2022
Miluju rychlé recepty na pohoštění a tohle je jeden z těch hravých, kdy můžete do kuchyně pustit bez starostí i děti.
Ingredience
Na těsto:
-
75 ml vlažné vody
-
1 lžíce olivového oleje
-
75 g hladké mouky
-
50 g špaldové hladké mouky
-
30 g mletých ořechů nebo semínek
-
¼ lžičky sušeného droždí
-
¼ lžičky třtinového cukru
-
½ lžičky soli
-
(1/2 lžičky mletého koryandru)
-
mletá semínka na obalení
Na servírování:
-
8 plátku Alto Adige PGI specku
-
Čerstvá rukola
-
Hrst cherry rajčátek
Postup
Ve střední míse smíchejte všechny suché ingredience na chleba. Do středu udělejte důlek a přidejte do něj vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě přibližně 50 minut zakryté kynout.
Rozehřejte troubu na 200 °C funkce horní a dolní ohřev a připravte si plech vyložený pečícím papírem. Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílů a z každého vyválejte tenký váleček dlouhý skoro jako strana plechu. Tyčku můžete ještě dodatečně vyválet v semínkách nebo koření podle libosti. Válečky rozložte na plech a nechte ještě 10 minut kynout.
Tyčky pečte 20 minut do jemně zlata. Po vychladnutí se servírujte s jihotyrolským speckem, rukolou, čerstvými rajčaty a třeba i červeným vínem.