instagram @kitchenettehome

Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem

Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem

Miluju rychlé recepty na pohoštění a tohle je jeden z těch hravých, kdy můžete do kuchyně pustit bez starostí i děti. 

Recept je inspirovaný Stefanem Cavada a vznikl ve spolupráci s Jižním Tyrolskem, které je díky svému přírodnímu bohatství nenahraditelným producentem skvělého ovoce i zeleniny, vína, sýrů i všemožných salámů, specků, či lanýžových produktů. Na mém instagramu si můžete k receptu pustit i postupové video, tak vám sem dám taky odkaz. 

20 minut - 8 porcí
Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem

Ingredience

Na těsto:

  • 75 ml vlažné vody

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 75 g hladké mouky

  • 50 g špaldové hladké mouky

  • 30 g mletých ořechů nebo semínek

  • ¼ lžičky sušeného droždí

  • ¼ lžičky třtinového cukru

  • ½ lžičky soli

  • (1/2 lžičky mletého koryandru)

  • mletá semínka na obalení

Na servírování:

  • 8 plátku Alto Adige PGI specku

  • Čerstvá rukola

  • Hrst cherry rajčátek

Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem

Postup

1.

Ve střední míse smíchejte všechny suché ingredience na chleba. Do středu udělejte důlek a přidejte do něj vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě přibližně 50 minut zakryté kynout.

2.

Rozehřejte troubu na 200 °C funkce horní a dolní ohřev a připravte si plech vyložený pečícím papírem. Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílů a z každého vyválejte tenký váleček dlouhý skoro jako strana plechu. Tyčku můžete ještě dodatečně vyválet v semínkách nebo koření podle libosti. Válečky rozložte na plech a nechte ještě 10 minut kynout.

3.

Tyčky pečte 20 minut do jemně zlata. Po vychladnutí se servírujte s jihotyrolským speckem, rukolou, čerstvými rajčaty a třeba i červeným vínem. 

Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem
Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem
Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem
Newsletter