instagram @kitchenettehome

Bílé svařené víno

Bílé svařené víno

Už jste zkoušeli bílé svařené víno. Pokud ne, tady máte malou inspiraci na chladné večery a výlety na hory. Třeba se vám bude hodit i k pečení cukroví. Krásné vánoční svátky.

20 minut - 4 porce
Bílé svařené víno

Ingredience

  • 0,7 l kvalitního bílého vína

  • 1 jablko

  • 1 hruška

  • 1 cm kořene zázvoru

  • 1 bio citrón

  • 10 hřebíčků

  • 1 celá skořice

  • 4 tobolky kardamomu

  • 2 kytičky badyánu

  • Třtinový cukr podle potřeby

  • (sirup z květu černého bezu)

Bílé svařené víno

Postup

1.

Do středního hrnce dejte víno, jablko i hrušku pokrájené na menší kousky, kořen zázvoru na plátky, všechno koření a kůru z jednoho bio citrónu (ve stuze, ne jemně nastrouhanou), dužinu si nechte na servírování. Začněte zahřívat a jakmile začne jemně probublávat, stáhněte výkon tak, aby víno nevařilo a jen se udrželo na této teplotě, kdy se objevují jen sem tam bublinky. Díky tomu se hezky uvolní chuť a vůně všech přidaných ingrediencí. Víno je hotové, až jablka i hrušky změknou.

2.

Na závěr přidejte cukr podle vaší chutě a potřeby. Ještě stojí za vyzkoušení nahradit cukr sirupem z květu černého bezu. Teď už jen teplá deka a můžete servírovat buď úplně čisté přeceděné a nebo i s kousky ovoce.

 

 

 

 

 

Newsletter