instagram @kitchenettehome

Krémové toskánské noky

Krémové toskánské noky

Spolu s mým parťákem Haier, který dělá skvělé, nejen kuchyňské spotřebiče, jsme vám chtěli přinést nějaké skvělé jídlo do nepohody. Něco, co uvaříte rychle, snadno a příjemně zahřeje v podzimním nečase. Já myslím, že tradiční toskánské noky se salsicciou jsou toho všeho synonymem. Co myslíte?

Mám k receptu jen pár tipů, nebo rad. Pokud si koupíte noky čerstvé, nebo si připravíte domácí, počítejte s tím, že jsou uvařené za opravdu rekordní čas a jsou i mnohem křehčí. Tedy jejich tepelná příprava v omáčce bude kolem 2 minut maximálně.
A ano, noky se vaří pouze v omáčce, není třeba je předvařit ve vodě. Naopak škrob, který se do omáčky uvolní, ji hezky zahustí.
Pak stejné jídlo můžete připravit s kadeřávkem nebo mangoldem, ale přidejte tohle krásné lupení hned spolu se smetanou a vývarem, aby měly o trochu více času na tepelnou úpravu než špenát, který stačí vmíchat do hotové omáčky.

20 minut - 4-6 porce
Krémové toskánské noky

Ingredience

  • 300 g salsiccie

  • 3 stroužky česneku, prolisované

  • 200 ml suchého bílého vína

  • 200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

  • 350 ml smetany 33%

  • 2-3 lžíce sušených rajčat, krájených na proužky

  • 600 g noků

  • 150 g čerstvého špenátu

  • 60 g parmezánu, nastrouhaného

  • sůl

  • čerstvě meltý pepř

Krémové toskánské noky

Postup

1.

Do hlubší pánve dejte salsicciu bez střívka a nadrobte jí na menší kousky. Na středně silný výkon jí orestujte do zlata. Přidejte česnek a ještě malou chvilku restujte, než přidáte víno. Maso podlité vínem nechte chvilku provařit, než se alespoň polovina tekutiny odpaří.

2.

Teď přidejte vývar, smetanu, sušená rajčata i noky. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon, přiklopte poklicí a nechte jemně probublávat už jen pár minut.

3.

Na úplný závěr přidejte k nokům špenát, případně trochu pepře, soli a opatrně promíchejte. Rovnou servírujte s trochou parmezánu.

Krémové toskánské noky
Newsletter