Arašídy dodávají potřebné bílkoviny, tedy poslouží skvěle jako hlavní chod. Ale pokud byste měli pocit, že potřebujete více zasytit, můžete ještě přidat extra bílkoviny v podobě edamame nebo restovaného tofu.
Jestli máte v dosahu asijské bylinky, přidejte i perilu, ale máta s koriandrem jsou určitě dostačující. 
Barvy na talíři, které přináším opět ve spolupráci s mým partnerem Haier.
Thajský nudlový salát
17. října 2022
 
                                                                        
                            
                    Miluju všechny tyto asijsky laděné saláty a říkala jsem si, že ještě, než se nám tu úplně ochladí, přijde vhod i vám. Může být samozřejmě servírovaný jako předkrmový anebo doplnit příjemně večírek či silvestrovskou party. Když přidáte chilli papričky, tak nakonec i prohřeje.
Pro veganskou veri pouze nahraďte rybí omáčku solí nebo sójovou omáčkou.
 
 
                        
        Ingredience
- 
                        150 g suchých rýžových nudlí vermicelli (3 archy) 
- 
                        1/8 červeného zelí, na nudličky 
- 
                        3–4 mrkve, na nudličky nebo spirály 
- 
                        2 menší okurky, na kostičky bez jádřince 
- 
                        4 jarní cibulky, na kolečka 
- 
                        1 hrst mungo výhonků 
- 
                        1 hrst koriandru, nasekaného 
- 
                        1 hrst máty, nasekané 
- 
                        (1 hrst perily, nasekané) 
Na dresink
- 
                        100 g rybí omáčky 
- 
                        100 g rýžového octa 
- 
                        4 lžíce třtinového cukru 
- 
                        2 stroužky česneku, prolisovaného 
- 
                        2 lžíce limetové nebo citrónové šťávy 
- 
                        2 lžíce olivového nebo rýžového oleje 
- 
                        (čerstvá chilli papričky, nasekaná) 
Na servírování
- 
                        2 hrsti arašídů, nahrubo nasekaných 
- 
                        1 hrst bylinek na ozdobu 
 
                        
        Postup
Rýžové nudle dejte do hrnce, zalijte je vroucí vodou a nechte nasáknout přibližně 3 minuty, než změknou a budou příjemné na skus. (Prodávají se různě silné, tak se řiďte návodem na obalu, nebo ochutnáním.) Když jsou hotové, propláchněte je studenou vodou a nechte odkapat.
Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí. A nakrájejte zeleninu podle instrukcí v ingrediencích.
Teď už zbývá jen ve velké míse promíchat nudle se zeleninou, výhonky a bylinkami. Vše zalít dresinkem a posypat arašídy a extra bylinkami. Můžete servírovat :-).

 
         
         
     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            