Arašídy dodávají potřebné bílkoviny, tedy poslouží skvěle jako hlavní chod. Ale pokud byste měli pocit, že potřebujete více zasytit, můžete ještě přidat extra bílkoviny v podobě edamame nebo restovaného tofu.
Jestli máte v dosahu asijské bylinky, přidejte i perilu, ale máta s koriandrem jsou určitě dostačující.
Barvy na talíři, které přináším opět ve spolupráci s mým partnerem Haier.
Thajský nudlový salát
17. října 2022
Miluju všechny tyto asijsky laděné saláty a říkala jsem si, že ještě, než se nám tu úplně ochladí, přijde vhod i vám. Může být samozřejmě servírovaný jako předkrmový anebo doplnit příjemně večírek či silvestrovskou party. Když přidáte chilli papričky, tak nakonec i prohřeje.
Pro veganskou veri pouze nahraďte rybí omáčku solí nebo sójovou omáčkou.
Ingredience
-
150 g suchých rýžových nudlí vermicelli (3 archy)
-
1/8 červeného zelí, na nudličky
-
3–4 mrkve, na nudličky nebo spirály
-
2 menší okurky, na kostičky bez jádřince
-
4 jarní cibulky, na kolečka
-
1 hrst mungo výhonků
-
1 hrst koriandru, nasekaného
-
1 hrst máty, nasekané
-
(1 hrst perily, nasekané)
Na dresink
-
100 g rybí omáčky
-
100 g rýžového octa
-
4 lžíce třtinového cukru
-
2 stroužky česneku, prolisovaného
-
2 lžíce limetové nebo citrónové šťávy
-
2 lžíce olivového nebo rýžového oleje
-
(čerstvá chilli papričky, nasekaná)
Na servírování
-
2 hrsti arašídů, nahrubo nasekaných
-
1 hrst bylinek na ozdobu
Postup
Rýžové nudle dejte do hrnce, zalijte je vroucí vodou a nechte nasáknout přibližně 3 minuty, než změknou a budou příjemné na skus. (Prodávají se různě silné, tak se řiďte návodem na obalu, nebo ochutnáním.) Když jsou hotové, propláchněte je studenou vodou a nechte odkapat.
Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí. A nakrájejte zeleninu podle instrukcí v ingrediencích.
Teď už zbývá jen ve velké míse promíchat nudle se zeleninou, výhonky a bylinkami. Vše zalít dresinkem a posypat arašídy a extra bylinkami. Můžete servírovat :-).