Hodně jsem se na to celé těšila a dala si záležet na vychytání dýňového těsta i krému. Vyzkoušela jsem těst několik a toto je opravdu úžasné! Stojí za upečení, i kdybyste se nechtěli pouštět do krému. Určitě bude skvělé i na plech nebo do bábovkové či donutové formy! Je nadýchané a neskutečně vláčné.
Dýni na pyré většinou připravím tak, že využiji času, kdy peču v troubě něco jiného. Rozkrájím hokkaido na 2 cm silné plátky (bez pecek), potřu jí lehce olejem a dám na plech. Peču, dokud není měkká. Pak ji dám do blenderu a rozmixuji na pyré. Můžete přidat malinko vody, aby se pyré dobře mixovalo, ale snažte se jen minimum, aby pyré bylo husté a recept pak fungoval, jak má. Když pyré zbyde, připravte si z něj třeba rizoto nebo zbytek přidejte do bramborové kaše.
Tento krém je pro mě také určitě nejlepší volba. Dobře se s ním pracuje, ale hlavně není 100% z másla. Je odlehčený pudinkovým „Creme Patissiere“ základem. Ten si můžete připravit i den předem.