instagram @kitchenettehome

Burger s trhaným masem a coleslawem

Burger s trhaným masem a coleslawem

Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám.

Tenhle recept, který najdete i u mě v kuchařce, jsem připravila v podobě video receptu pro makro na letošní Burgerovou sezónu. Vybrala jsem ho hlavně proto, že je oblíbený. Vždycky s ním sklidíte úspěch, ale je i v podstatě velmi jednoduchý. Navíc tento druh pečeně je skvělý základ, který vám poskytne celkem široké možnosti využití. Vykouzlit s ním můžete šťavnatý burger, tacos anebo burrito. Taky se bude hodit k těstovinám, jako jsou pappardelle.

Naše nejoblíbenější servírování je odspodu – cibulové chutney, trhané maso, salát Coleslaw z červeného zelí, čerstvý koriandr a nakládaná cibulka (recept v kuchařce). Recept na burgerové housky najdete tady.

">

8 porcí
Burger s trhaným masem a coleslawem

Ingredience

Na maso:

  • 1 kg vepřové krkovice

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička mletého římského kmínu

  • 1 lžička mletého koriandru

  • 1 lžička sušené mleté cibule

  • 1 lžička sušeného mletého česneku

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • čerstvě mletý pepř

  • sůl

Na coleslaw:

  • ½ hlávky malého červeného zelí, najemno nastrouhaného

  • 2 mrkve, oloupané a strouhané na julienne

  • 4 lžíce majonézy

  • 1 lžíce zakysané smetany

  • 1 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžička francouzské hořčice

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • (trochu citrónové šťávy)

Na dokončení:

Burger s trhaným masem a coleslawem

Postup

1.

Troubu zapněte na 100 °C, na program horký vzduch. Vezměte si větší litinový hrnec s poklicí a nejprve omyté a osušené maso zprudka na oleji osmahněte ze všech stran.

2.

Teď smíchejte všechno koření, sůl i cukr a rovnoměrně nasypejte na maso. Vše podlijte vodou tak, aby v hrnci bylo alespoň 1,5 cm tekutiny. Přiklopte a dejte péct do trouby na 7-8 hodin. V průběhu pečení zkontrolujte, jestli není maso třeba podlít.

3.

Až tento čas uplyne, maso by se mělo hezky rozpadat. Nechte ho přiklopené chvíli odpočinout a částečně vychladnout. Vlažné maso vidličkou natrhejte na jednotlivé vlásky a promíchejte s výpekem.

4.

Připravte si salát Coleslaw. Nastrouhanou zeleninu jednoduše smíchejte se zbylými ingrediencemi a je hotovo.

5.

Pak už zbývá jen sestavit burger. Rozřízlé bulky pokapané na řezu olejem krátce prohřejte na grilu, nebo na pánvi. Spodní potřete podle chuti cibulovou marmeládou. Na ní naneste vrstvu masa, pak salátu Coleslaw a dokončete porcí čerstvého koriandru a nakládané cibulky. Přiklopte druhou polovinou bulky a můžete servírovat.

Tip.

Na podlití pečeně se skvěle hodí cider, pivo nebo třeba i trocha bílého vína. Finální chuti tak dodáte jiskru navíc.

Burger s trhaným masem a coleslawem
Newsletter