Burgerové housky
1. července 2014
V rámci letní sezóny, krásného počasí, grilování “sous vide“http://www.kitchenette.cz/clanek/206-sous-vide-suu-vid přípravy všeho co snad lze i nelze, jsem se prokousala opět k hamburgerům. Většinou, když mě něco chytí, zkouším to na mnoho způsobů a piluji k dokonalosti. Tedy jsem opět testovala různé druhy masa a asi Vás nepřekvapí, že u mě vyhrává NAŠE MASO a The Real Meat Society co se zdroje týče. Jsou bezkonkurenční! A samotné burgery pak připravuji přidáním pouze bylinek (skvělý je libeček), soli, pepře a trochu vody. Pokud mám čas a snažím se tento druh péče a přípravy nepodcenit, protože přináší skvělé plody, dám je na 2-4 hodiny do sous vide lázně na 55°C.
Ale toto vše píšu, abych se dostala k dnešnímu tématu. Jednoho krásného dne u Paula v TRMS neměli burgerové housky od Maškrtnice a tak jsem se dostala k těmto opravdu rychlím, domácím, ale ne méně nadýchaným, křehkým a pro skvělé hamburgery vhodným bochánkům. Na stránkách Maškrtnica naleznete také skvělý recept, jen je čas přípravy trochu delší a ten jsem zrovna neměla. Pro případ, že i Vy budete chystat last minute burgerové BBQ, máte recept tu.
Ingredience
-
1 lžíce sušeného droždí
-
1/2 hrnku/ 120 ml teplé vody
-
1/2 hrnku/ 120 ml mléka
-
1 velké šťastné vejce
-
2 lžíce rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla
-
2 lžíce třtinového cukru
-
1 lžička mořské soli
-
3 hrnky / 375 g hladké mouky (1/3 můžete nahradit celozrnnou)
-
1 lžíce rozpuštěného másla nebo rozšlehané vejce na pomazání
-
semínka na posypání (sezam, mák, černý sezam, …)