instagram @kitchenettehome

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Mám ráda tento způsob úpravy masa, protože nezabere příliš “aktivního” času, maso je jako dortíček a můžete si ho připravit třeba i předem, když víte, že nebudete později stíhat. Také jako skvělá součást nějaké párty nebo třeba Silvestrovské tabule. Líbí se mi stůl plný různých mističek se zeleninou, dochucovadel, bylinek, omáček, chlebových placek, … kdy se každý obslouží sám podle svého vytříbeného jazýčku, tak jak to tentokrát dopadlo spontánně, bez food stylingu ), u nás doma (toť jako vysvětlení k poslední fotce,-).

30 minut - 0 porce
Jehněčí ragů

Ingredience

  • extra panenský olivový olej
  • 850 g jehněčí plece nebo kýty, zbavené přebytečných blan a nakrájené na cca 1,5 cm kousky
  • 3 červené cibule, oloupané, jemně nakrájené
  • 3 mrkve, očištěné a jemně nakrájené
  • 2 petržele, očištěné a jemně nakrájené
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na tenké plátky
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 5-6 větviček čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 400 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce mouky
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl
Jehněčí ragů

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°C. V litinovém hrnci nebo velké pánvi se silným dnem (ke které máte poklici) restujte na rozehřátém oleji zeleninu spolu s bylinkami a bobkovým listem. Po deseti minutách přidejte maso, mouku a restujte aby se maso zatáhlo, také tak přibližně 10 minut.
2. Přidejte víno, sůl a pepř podle chuti, vývar a přiveďte k varu. Hrnec nebo pánev zakryjte poklicí a dejte do trouby na 1, 5 – 2 hodiny. Ke konci maso kontrolujte, pokud se snadno rozpadá je už hotové a nebo také ještě potřebuje trochu podlít a nechat o něco déle. To mé trvalo 1,5 hodiny, ale může se stát, že Vaše jehněčí bude potřebovat trochu více času.
3. Servírujte jako ragú k těstovinám spolu s parmezánem, čerstvými bylinkami a pomerančovou kůrou, nebo si ho třeba zabalte do tortilly spolu s čerstvou zeleninou, bylinkami, čili papričkami a kyselou smetanou.

Jehněčí ragů
Jehněčí ragů
Newsletter