Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou
18. června 2012
Krásný letní předkrm pro milovníky sladko slaných chutí.
Je to velmi jednoduchý recept s kterým si můžete sami pohrát, navíc je to krásné jídlo, které okouzlí každého gurmána včetně těch malých.
.
10 minut
-
4
porce
Ingredience
-
1 hrnek vypeckovaných višní
-
8-10 lístků máty
-
1 lžíce třtinového cukru
-
1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
-
4 krajíce celozrnného chleba
-
200 g kozího sýra (typu lučina, čerstvý sýr, ne zrající)
-
mořská sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
pár kapek olivového oleje
-
pár lístků čerstvého špenátu (cca 24)
-
pekanové nebo piniové ořechy na posypání
Postup
Višně včetně šťávy, která se uvolní při vypeckovávání, dejte do hrnce. Přidejte maizenu, cukr, zamíchejte a přiveďte k varu. Povařte jen krátce, jakmile vznikne glazé, vypněte. Nasekejte si mátové lístky a polovinu přidejte k višním.
Připravte si chlebové tousty, potřete sýrem, na něj položte pár lístků špenátu, který hned přelijte horkými višněmi. Teď už jen dozdobte zbytkem máty, posypte nasekanými ořechy, zakapejte olejem a lehce okořeňte pepřem a solí.
Servírujte teplé.