Miso-zázvorový dresink
10. dubna 2012
Miso pasty jsou super zdravé a proto se je moderní kuchyně snaží zapojit do mnoha receptů. K dresinkům se skvěle hodí jako náhražka soli. Pro konzervativní odpůrce, dobrá zpráva, nepoznají rozdíl… )
Více informací najdete v receptu na miso polévku.
.
10 minut
-
4
porce
Ingredience
-
2 cm kořene zázvoru
-
2 lžíce bílého misa (miso shiro)
-
3 lžíce tahini (sezamová pasta)
-
1/2 hrnku vody
-
3 lžíce šťávy z čerstvě vymačkaného citrónu nebo limety
-
1 lžička medu, agáve sirupu nebo cukru
Postup
Zázvor nastrouhat najemno bez slupky a vyšlehat se zbývajícími ingrediencemi, nebo vše rovnou nechat zpracovat ponorným mixerem, se zázvorem si poradí…
Teď už jen připravit směs zeleniny. Dresink se dobře hodí k listovým salátům v kombinaci s ředkví nebo ředkvičkou, okurkou. Já se vždy snažím zapojit klíčky, v salátu si jich ani nevšimnete, ale výrazně zvýší nutriční hodnotu.