Muffiny s cottage sýrem a sluncem sušenými rajčátky
10. dubna 2012
Ideální slané muffiny na party a piknik nebo jen krásné víkendové ráno. Dokážu si je představit ve všemožných kombinacích a s různorodými pomazánkami a krémy. Jako třeba lilková pěna, kozí sýr, olivová pasta, ančovičkový krém,.. Úplně se mi sbíhají sliny ..)
Jsou ideální pro alergiky na lepek. Recept obsahuje jen 1/4 hrnku mouky a to hlavně jako pomůcku při mixování mandlí. Jde to snadno tyčovým mixérem, jediné úskalí je příliš nepřemixovat, aby nevznikla mandlová pasta. Použít můžete mouku sójovou, rýžovou, kukuřičnou, z quinoi nebo obyčejnou pšeničnou…
Jinak mandlovou mouku prodávají v bio obchodech, tak i tuto část si můžete usnadnit
Můžete je zamrazit a třeba v neděli ráno rozpéct v troubě, jsou skvělá a hravá alternativa pečiva.
Ingredience
-
1 hrnek cottage sýru
-
3/4 čerstvě nastrouhaného parmezánu
-
1/4 hrnku bezlepkové mouky nebo jakékoli jiní, preferuji celozrnnou
-
1 hrnek mletých mandlí
-
1 lžička prášku do pečiva (bezlepkového)
-
1/4 hrnku sušených rajčat v oleji
-
1/4 hrnku nasekané čerstvé bazalky nebo tymiánu
-
1/4 hrnku vody
-
4 šťastná vejce z volného odchovu
-
1/2 lžičky soli
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C.
Sušená rajčátka pokrájíme na jemné kousky a nasekáme bylinky.
Všechny ingredience kromě parmezánu smícháme a lžící naplníme 12 vymazaných nebo pečícím papírem vyložených formiček na muffiny.
Do každé na vrch těsta nasypeme nastrouhaný parmezán a dáme péct na 30-35 minut, dokud nenabydou a nezezlátnou.