Easy Naan
15. února 2012
Tohle je moje vážně jednoduchá a rychlá verze tohoto úžasného chleba bez kterého se neobejde žádná Indická večeře…
Ingredience
-
na chléb:
-
230 g hl.mouky
-
2 lžičky cukru
-
1/2 lžičky soli
-
1/2 lžičky prášku do pečiva
-
130 ml mléka
-
2 polévkové lžíce rostlinného oleje plus na vymazání
-
na posypání:
-
lžíce másla
-
3 stroužky česneku
-
čerstvý koriandr
-
popř. mák, černý sezam,
Postup
V míse smícháme suché ingredience, uprostřed uděláme důlek do kterého nalijeme mléko s olejem, vidličkou mícháme tekutý střed, který postupně houstne, jak se na něj nabaluje moučná směs. Pokud už to vidličkou nejde, vemte těsto do ruky a zapracujte zbytek mouky, měla by vzniknout jemná pružná hmota, pokud ještě trochu lepí, přidejte špetku mouky .. Těsto rozdělte do 5ti kuliček.
Rozehřejte troubu na 170°C v modu grill, umístěte silný pekáč do nejvrchnější polohy.
Každou kuličku rozválejte na tenkou placku (cca 15 cm v průměru) ideálně do tvaru slzy, ale to je vážně jen estetická záležitost.. Položte na rozžhavený pekáč, posypte nasekaným česnekem, koriandrem a pečte asi jen 1-2 minuty, dokud lehce nezezlátne. Vyndejte, potřete máslem a máte hotovo …