instagram @kitchenettehome

Rebarborový drobenkový koláč

Rebarborový drobenkový koláč

Další drobenkový koláč, který mě ale přesvědčil, že rebarboru prostě musíme mít na zahradě a tak jsem se tehdy pustila do intenzivního pátrání a shánění reveňové hlízy.
Děkuju Pavlíno za recept, když vidím rebarboru, nemyslím na nic jiného!

.
30 minut - 10 porcí
Rebarborový drobenkový koláč

Ingredience

  • na náplň:
  • 1 kg rebarbory
  • 100 g třtinového cukru
  • 6 lžiček maizeny (kukuřičného škrobu)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • na drobenku:
  • 250 g třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka soli
  • 450 g celozrnné mouky
  • 230 g másla
  • na těsto:
  • 2 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 160 g zakysané smetany
  • 4 lžičky vanilkové esence
  • 260 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 180 g másla

Postup

Troubu předehřejte na 160°C, velký plech (cca 30×40 cm) vyložte pečícím papírem nebo vymažte.
Náplň:
Oloupanou a nakrájenou rebarboru (na 1 cm kousky) s míchejte s cukrem, škrobem a zázvorem.
Drobenka:
Všechny ingredience na drobenku zpracujte ručně nebo robotem.
Těsto:
Rozpustím máslo, smíchám s vejci, smetanou, esencí. V druhé nádobě smíchám všechny zbývající suché ingredience a obě směsi spojím dohromady.
Vzniklé těsto rozetřu na plech, na něj rovnoměrně pokladu rebarborovou náplň a zakryji drobenkou.
Peču 45-50 minut.
Servírujte se lžící zakysané smetany.

Newsletter