Křest Knihy
4. října 2014
Moji drazí a strašně milí přátelé, návštěvníci a čtenáři gurmáni, 30. září jsme konečně pokřtili tu naší krásnou knihu. Tak přináším malý report formou fotografií od mého kamaráda Honzy , kterému tímto děkuju, že se ujal dokumentace.)
Role kmotrů se ujali pánové Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu a Pavel Staněk, spolumajitel společnosti Potten & Pannen Staněk.
Romanovi moc děkuju, že mi dal důvěru a za mnoho krásných slov o mé práci a knize. Mám tímto příležitost poděkovat mu i za jeho práci, že hýbe světem a hravě mění věci ukuté téměř z oceli. Také jeho Prakul je opravdu instituce, která si drží veškeré atributy kvalitní, perfekcionistické a profesionální školy vaření i pro pokročilé gurmány, tedy i za toto místo mu děkuji.
Pavel Staněk se stal charismatickým kmotrem, ale také úžasným hostitele, který nás celou akcí provázel a postaral se tak o úžasný a nezapomenutelný večer s moc příjemnou atmosférou. I jemu děkuji za vloženou důvěru. Už jako malá holka jsem chodila nakukovat do prvního Potten Pannenu ve Vodičkově ulici, v sousedství jsem totiž vyrůstala, a obdivovala všechny ty dokonalé kuchyňské poklady. Později jsem se stala častým zákazníkem a dnes jsem hrdá na to, že mohu říci, že jsme se staly partnery a přáteli na stejné gastronomické lodi.) Kuchařku Kitchenette Rok v kuchyni si budete moci koupit i v síti Potten Pannen. Ještě jednou děkuji za překrásný dárek, který jsem dostala. Dlouho jsem si ho přála a tento sen mi Pavel k mému obrovskému překvapení splnil. Dosatala jsem totiž úžasný food processor Kitchen Aid.
Ještě bych ráda naposledy zmínila a poděkovala tím Martinovi T. Pecinovi, který semnou na knize trpělivě pracoval. Na fotkách je to ten mladý pán s krásným knírem a plnovousem.)) A Janě Potužníkové, korektorec. Já vím, byla to dlouhá spolupráce, ale zvládli jste to skvěle.
Vůbec v neposlední řadě moc děkuju Kamuře o které ještě jistě uslyšíme.) Kdo ji ještě nezná, je to mladá kuchařská hvězda, která už stihla zlehka procestovat svět, vařila ve všech možných i nemožných kuchyních po celém světě. Nejvíce jistě v každém zarezonuje kuchyně Jamieho Oliviera, ale jsem si jistá, že byla i na mnohem více výjimečných a inspirativnějších místech. Pro tento večer připravila úžasný catering s vůní a chutí Asie, kterou miluju. Jako by mi četla pod kůží. Bylo to úžasné! Děkuju!
Byl to pro mě nezapomenutelný večer a ještě jednou všem moc děkuju! Za první dva týdny prodeje knihy, jste si jich už koupili téměř 2000! Jste neuvěřitelní a děkuju za podporu!