instagram @kitchenettehome

Tvarohový drobenkový koláč

Tvarohový drobenkový koláč

Super jednoduchý, rychlý a šťavnatý.
V tomto receptu si můžete vyzkoušet pečení s alternativními mléky jako je ovesné, mandlové, .., které jistě všichni alergici na laktózu znají. A pro ostatní, proč trochu nesnížit spotřebu kravského mléka? Nepoznáte rozdíl.. Navíc tato mléka jsou velmi zdravá a dostupná například v sítích DM a bio obchodech.

.
30 minut - 8 porcí
Tvarohový drobenkový koláč

Ingredience

  • na těsto a drobenku:
  • 1 hrnek špaldové celozrnné krupice (můžete použít jakoukoli jinou celozrnnou mouku)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • na náplň:
  • 2 hrnky mléka (ovesného, mandlového, sójového nebo jiného živočišného)
  • 3 tvarohy
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • vanilka
  • citrónová kůra
  • (skořice)
Tvarohový drobenkový koláč

Postup

Předehřejte si troubu na 170°C, kulatou dortovou formu o průměru 28 cm si vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem.
Smícháme všechny ingredience na těsto a drobenku kromě másla, polovinu této směsi nasypeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
Druhou polovinu zpracujeme s máslem a vytvoříme drobenku.
Ted smícháme všechny ingredience na náplň, opatrně přes lžíci nalijeme do formy a zakryjeme posypkou.
Pečte tak dlouho, dokud nezačne zlátnout a tvarohová náplň se zpevní. Otestujete to tak, že zahýbete formou a povrch se už nevlní jako vodní hladina, ale je pevný. Koláč zůstává velmi šťavnatý.