Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami
25. listopadu 2013
Další sušenky přistávající do kitchenette. A vzhledem k velké oblibě právě ovesných sušenek, se vůbec nebojím, že by nenašly své pekaře a strávníky.
Tyto jsou na povrchu křupavé, ale vnitřní jádro by mělo zůstat trochu měkké a příjemně lepivé. Proto si dejte pozor, abyste je nepřepekli.
Obyčejně se hřebíčku vyhýbám, alespoň jeho většímu množství. Až na pár výjimek, je mnohdy příliš agresivní. A i tentokrát jsem se při výrobě těsta malinko lekla, jestli jsem to trochu nepředimenzovala, když se intenzivně rozvoněl po kuchyni. Ale ve výsledném efektu, je ho tam tak akorát a přidává sušenkám právě tu přiměřenou a okouzlující jiskru, bez které by to nebylo ONO!
30 minut
-
0
porce
Ingredience
-
220 g másla
-
250 g třtinového cukru
-
1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
-
2 šťastná vejce
-
190 g pšeničné celozrnné mouky
-
1 lžička sody na pečení
-
1 lžička mleté skořice
-
1/2 lžičky mletého hřebíčku
-
1/2 lžičky soli
-
250 g jemných ovesných vloček
-
200 g hrozinek
Postup
1.
Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
2.
Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
3.
Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě.