instagram @kitchenettehome

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami

Další sušenky přistávající do kitchenette. A vzhledem k velké oblibě právě ovesných sušenek, se vůbec nebojím, že by nenašly své pekaře a strávníky.
Tyto jsou na povrchu křupavé, ale vnitřní jádro by mělo zůstat trochu měkké a příjemně lepivé. Proto si dejte pozor, abyste je nepřepekli.
Obyčejně se hřebíčku vyhýbám, alespoň jeho většímu množství. Až na pár výjimek, je mnohdy příliš agresivní. A i tentokrát jsem se při výrobě těsta malinko lekla, jestli jsem to trochu nepředimenzovala, když se intenzivně rozvoněl po kuchyni. Ale ve výsledném efektu, je ho tam tak akorát a přidává sušenkám právě tu přiměřenou a okouzlující jiskru, bez které by to nebylo ONO!

30 minut - 0 porcí
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami

Ingredience

  • 220 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
  • 2 šťastná vejce
  • 190 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 200 g hrozinek
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami

Postup

1. Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
2. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
3. Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami
Newsletter