Bramborovo-petrželová španělská tortilla
6. května 2013

Tyto bramborové omelety jsem si moc oblíbila v andaluských tapas barech. Vůbec na tuto dovolenou mám krásné vzpomínky a nejen gurmánské.) Musíme se tam zase někdy vrátit…
Víkendovou snídaní vytrhnou ze stereotypu a hodí se i jako předkrm nebo jednohubky. Dětem moc chutnají.
Vždy si s nimi můžete i pohrát a přidat nějaký sýr, zeleninu či bylinku. Já jsem je tentokrát servírovala s ricottou, protože k nim mám ráda něco svěžího, ale tradiční způsob servírování to není.
Také zde můžete ocenit moje nové mramorové prkýnko, do kterého jsem se absolutně zamilovala, tak ho na fotkách asi uvidíte často.)

Ingredience
-
1 malá cibule, na malé kostičky
-
2 střední brambory, na střední kostičky
-
1 střední petržel, na střední kostičky
-
4 šťastná vejce
-
velkou hrst mladých kopřiv (můžete nahradit špenátem), nasekané
-
2 polévkové lžíce nasekané pažitky,(můžete nahradit petrželkou, libečkem, ..)
-
extra panenský olivový olej
-
mořská sůl

Postup
Pomocí ploché vařečky kraje zasuňte a upravte. Smažte ještě 2 minuty nebo jak je máte rádi, někdo preferuje syrovější verzi. Otočte pomocí talířku a dokončete z druhé stany smažení. Pokud využijete na smažení lívanečník jako já, otáčení půjde hladce i bez talířku.
diskuze
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Nemám lievancovník, tak som urobila jednu veľkú tortillu. Obávala som sa, že sa potrhá, ale ten tip s otáčaním pomocou taniera je super, zostala pekne celá. Celkovo ďakujem za podrobný postup, ktorý je podľa mňa základom úspechu :)
Také tento recept jsem vyzkoušela. Přidala jsem navíc baby špenát a nastrouhala jsem k tomu též mrkev nahrubo a přidala šunku. Udělala jsem 2 velké placky a moc jsme si se synem pochutnali :-) Opět děkuji za skvělý tip a recept!
Děkuju. Také bude mít vliv odrůda brambor mě teď napadlo .. Ale je to dobrota.)
Děkuji za recept na vynikající lehký oběd:) Jen brambory jsem na pánvi musela nechat půl hodiny, aby změkly (možná je to jen slabým výkonem el.sporáku)
Tak super! Příště budete muset přitlačit, což je pro kuchařku vždycky dobrá zpráva.)
…v troubě to dopadlo skvěle…jen by si všichni členové rádi přidali…a nebylo…:-(
co kdybych vynechala druhé smažení a placku zapekla v troubě? jdu to zkusit…
Tenhle recept mi přišel vhod, předevčírem po příjezdu z práce jsem s dítětem oškubala na zahradě špenát a nějaké další býlí a přemýšlela, co udělat k večeři, aby to i dítě jedlo a aby to bylo jednoduché a za chvilku hotové. Naštěstí jsem si zrovna nesla vytištěný tenhle recept, takže jsem to udělala, sice jen z brambor (bez petržele) a neodpustila jsem si přidat stroužek čeneku. Udělala jsem jednu velkou placku, k tomu zbytek bílého jogurtu jako “tatarku”, a dítě mi snědlo víc než půlku a dožadovalo se přídavku.