A tady vám ještě přiložím odkaz na video z instargamu.
Jablečné suflé
25. května 2023
Z Jižního Tyrolska jsem si přivezla ještě jeden nadýchaný recept spolu s lokálními surovinami. Místní jablka jsou samozřejmě vyhlášená, stejně jako třeba ricotta. Tak tu máte Jablečné suflé jako obláček, třeba na sobotní snídani. Recept inspirovaný Herbertem Hintnerem.
Ingredience
-
2-3 jablka (doporučená odrůda Kanzi)
-
50 g hladké mouky
-
50 g sýru ricotta
-
50 g cukru
-
150 ml mléka
-
3 vejce
-
špetka soli
-
špetka vanilky nebo strouhané tonka fazole
-
máslo na vymazání
Postup
Předehřejte si troubu na 185 °C a vymažte máslem litinovou pánev. Jablka oloupejte, odstraňte jadřinec a nakrájejte je na měsíčky.
Do střední mísy dejte mouku, ricottu, mléko a 3 žloutky. Vše dobře promíchejte.
V druhé míse vyšlehejte 3 bílky spolu s cukrem a špetkou soli, dokud nebude sníh pevný a lesklý.
Opatrně vmíchejte pár tahy sníh do těsta. Hotové těsto přesuňte do připravené a vymazané pánve. Na vrch rozložte rovnoměrně jablka a dejte péct do trouby na 25 minut, dokud povrch suflé lehce nezezlátne.
Hotové suflé lehce pocukrujte a servírujte teplé.