instagram @kitchenettehome

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Těmhle těstovinám doma říkáme Grétky, protože ona byla ta, co je objevila a doma poprvé uvařila. Proslavila je americká modelka Gigi Hadid její pikantní verzí. A věřte mi, že jsou skvělé i strašně jednoduché. Skvěle se hodí na letní večery, kdy si chcete raději užívat atmosféry léta i blízkých někde na terase u sklenky vína, než trávit čas v kuchyni. 

Máme na ně ingredience v podstatě stále a tak je také často vaříme například, když se vracíme domů z víkendu nebo dovolené. Vodka se může zdát trochu netradiční ingrediencí, ale já alkohol v kuchyni miluju, protože zvýrazňuje chuť a přidává takovou tu speciální jiskru. Nehledě na to, že po tepelné úpravě alkohol vyprchá a zbyde jen ta skvělá chuť. Použijte rajčatovou pastu a 33 % smetanu, díky tomu vytvoříte za pár minut překrásnou krémovou omáčku. Passaty nebo konzervovaná rajčata by vytvořila vodnatější verzi.
Tenhle recept na letní večery, přináším ve spolupráci s @Haierczsk. Jeho spotřebiče se v letních dnech postarají nejen o dobře nachlezené víno ve vinotékách, ale i ostatní ingredience a vaší letní pohodu.

A video verzi receptu najdete tady: Penne alla Vodak.

15 minut - 4 porce
Penne alla Vodka

Ingredience

  • 300 g těstovin

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce másla

  • ½ cibule, na malé kostičky

  • 1 stroužek česneku, propasírovaný

  • 80 ml vodky

  • 80 g hustého rajčatového protlaku/rajčatové pasty

  • 200 ml sladké smetany 33%

  • špetka chilli nebo chilli vloček

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • (čerstvě nastrouhaný parmezán a bazalka na servírování)

Penne alla Vodka

Postup

1.

V silně osolené vroucí vodě uvařte těstoviny, aby byly téměř al dente.

2.

Mezitím si ve větší pánvi rozehřejte olej s máslem a začněte restovat cibulku do měkka. Přidejte česnek, a ještě půl minuty restujte, než přidáte vodku.

3.

Opět malou chvilku restujte a přidejte rajčatovou pastu, chilli, sůl i pepř. Dobře prohřejte, promíchejte a na závěr přidejte smetanu. Stáhněte výkon, omáčku zamíchejte a nechte probublávat pár minut, mírně se zredukuje.

4.

Na závěr do omáčky vmíchejte uvařené těstoviny, dochuťte a můžete servírovat s trochou parmezánu a bazalky a nebo jen tak.

Penne alla Vodka
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka
Newsletter