instagram @kitchenettehome

Sezónní zeleninová polévka s fazolemi

Sezónní zeleninová polévka s fazolemi

Myslím si, že tato polévka se bude hodit úplně každému. Je to přesně to jídlo, co vás zahřeje a navodí příjemnou domácí pohodu. Navíc je rychlá a z jednoho hrnce, což v dnešní uspěchané době ocení snad každý. Díky luštěninám může tvořit i plnohodnotné hlavní jídlo. Když vynecháte sýr, který jsem dala jen na servírování, je i veganská.
Tedy tu máte polévku s fazolemi a kroupy, kopou špenátu a zeleniny. Dejte vědět, jestli jste jí vyzkoušeli a jak vám chutnala.

 

30 minut - 8 porcí
Sezónní zeleninová polévka s fazolemi

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 střední cibule, na kostičky

  • 4 stroužky česneku, nasekané

  • 4 mrkve, na kostičky

  • 3 řapíky celeru

  • 1 pastinák, na kostičky

  • ¼ dýně hokkaido, na kostičky

  • 150 g rajčatové pasty

  • 1,5 l vody nebo zeleninového vývaru

  • 80 g krup, předvařte

  • 1 konzerva máslových fazolí nebo cannelloni

  • velký svazek špenátu, opraný a natrhaný

  • 1 lžička tymiánu

  • 1 lžička bazalky

  • 1 bobkový list

  • ½ lžičky sušené cibule mleté

  • sůl

  • pepř

Na servírování:

  • pár hoblinek parmezánu

Sezónní zeleninová polévka s fazolemi

Postup

1.

Ve středním hrnci na oleji orestujte cibuli do měkka, přidejte česnek, chvíli restujte a přidejte kořenovou zeleninu, dýni a celer. Restujte další minutu s občasným zamícháním a pak přidejte všechny zbylé ingredience kromě špenátu.

2.

Polévku krátce povařte. Já miluju, když je zelenina ještě křupavá a plná své charakteristické chuti, takže ji vařím opravdu jen chvilku. Polévku ještě ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Na závěr vmíchejte špenát a jakmile zavadne, můžete servírovat.

3.

Polévce na vrch sluší pár hoblinek parmezánu, a nebo, pro veganskou verzi do ní přimíchejte trochu lahůdkové droždí, které dodá plnou chuť sýru.

Sezónní zeleninová polévka s fazolemi
Newsletter