instagram @kitchenettehome

Tagliatelle s gorgonzolou a hruškou

Tagliatelle s gorgonzolou a hruškou

Slíbila jsem Vám nějaký rychlý snadný těstovinový recept a přesně takový tento je. Kombinaci gorgonzoly a hrušky miluju a věřím, že nejsem zdaleka jediná. Tohle těstovinové jídlo zabere přesně tolik času, kolik trvá uvařit těstoviny. A to myslím doslova. J
 

Zároveň se skládá jen z pár surovin a postup je více než snadný. 
Tento recept vznikl ve spolupráci s Panzani.

15 minut - 2 porce
Tagliatelle s gorgonzolou a hruškou

Ingredience

  • 200 g suchých těstovin

  • 150 g gorgonzoly

  • 50-100 ml sladké smetany

  • ½ velké hrušky, bez jadřince nakrájené na větší kostky

  • malá hrst vlašských ořechů

  • 1 lžička másla nebo ghí

Tagliatelle s gorgonzolou a hruškou

Postup

1.

Dejte vařit těstoviny do silně osolené vroucí vody. Ve větší wok pánvi nechte rozpustit kousek másla, přidejte hrušku, vlašské ořechy a na středně silný výkon restujte. Jde nám spíš o to, aby se hruška prohřála, a ne vařila a příliš změkla. 

2.

Stáhněte výkon na nízký stupeň, přidejte gorgonzolu i smetanu a krátce promíchejte. Pomocí vařečky gorgonzolu rozdělte na menší kousky. Touto dobou by těstoviny už měly být téměř aldente. Sceďte je přes sítko a přidejte je do pánve k omáčce. Pomocí dvou vařeček vše dobře promíchejte. Gorgonzola by měla krásně zkrémovatět a téměř se rozpustit, zatímco hrušky by měly zůstat ještě kompaktní. (U hrušek hodně závisí na odrůdě. Proto nevybírejte přímo máslovky, ale druhy, které jsou pevnější nebo kusy, které nejsou ještě příliš zralé.) Těstoviny ochutnejte a případně lehce dosolte a opepřete. Můžete ihned servírovat.

Newsletter