Nemohla jsem se rozhodnout, jestli budu dělat plněné papriky a nebo kapustové závitky. A jelikož mají hodně společného, tak jsem udělala oboje, což je na společný talíř ideální. Navíc hosté mohou ochutnat více věcí. Tedy se tu jedná o moderní twist těchto dvou jídel. Celkově je chuť hlavně masové náplně lehce laděná do Ásie a tyto rolky/papriky jsou servírované s avokádem (protože koho nepotěší), s čerstvým koriandrem, grilovanými papričkami Padrone, rajskou omáčkou jako dip a malými knedlíčky s koriandrem a to hlavně proto, aby vše bylo kompletní a nováčci mohli ochutnat houskový knedlík. Recept na knedlíky je jinak ale skvělý! Je to celkem jednoduchý, ale povedený recept po mé babičce. Obsahuje také návod, jak si vytvořit jednoduše malé kuličky, aniž byste s nimi měli hodně práce či se při varu rozpadaly.
A na závěr pro osvěžení chuti i mezinárodní osvětu, servíruju tuhle dávku tradice v moderním podání s mističkou rychlokvašek. Recept na fermentovanou zeleninu mám tady.
Záměrně jsem připravila rolky malé a plnila do mini papriček Padrone, protože pak je to pravý finger food. Doma si můžete připravit rolky normální velikosti, i když mám to včera doma tak strašně přišlo vhod mít na stole tyto sharovací talíře a malé sousta. (Pro maminky než se začnou ptát. :-) Dětem to vše moc chutnalo. kapustové rolky vedly.)
Pokud se podíváte na postup, v pár momentech se rozchází na A a B. To proto, že mám parní troubu a toto jídlo se v ní skvěle připravuje. Zelenina je stále pestře barevná a plná vitamínů. Ale nebojte, varianta B popisuje postup tradiční na sporáku nebo v běžné troubě.
Tak snad jsem vysvětlila všechno potřebné. Ale pokud něco nebude jasné, samozřejmě mi sem dolu napište a budu se snažit vám na všechno rychle odpovědět. :-)
PS: Byly strašně dobré a moc doporučuju si alespoň kapustové rolky či papriky udělat. Můžete také masovou náplň dělat i s kuřecím masem. :-)