instagram @kitchenettehome

Kuře na medu, hořčici a tymiánu

Kuře na medu, hořčici a tymiánu

Já osobně nejraději poslední roky "vařím" v troubě, protože při svém momentálně rychlém životě plném dětí, práce a dalších nástrah jsem ráda, že se večeře obstará téměř sama. Nedělám si velké iluze o tom, že v jiných rodinách je menší spěch, tak si myslím, že by vám vlastně podobné recepty mohly také zjednodušit život... Tedy u nás se v podstatě skoro každý den peče ryba, drůbeží či jiná masa nebo zelenina a pak už jen v rychlosti večeři doplním o čerstvý salát, luštěniny nebo jinou přílohu. Tedy jsou to takové recepty, které mě při večerním shonu příliš nezatíží a umožní mi v mezičase mnoho dalších věcí. Kuřecí stehenní maso se do trouby opravdu hodí a nových receptů není nikdy dost, tak věřím, že si i tento recept u některých z vás najde své místo.

Pro svou jemnou chuť se ke kuřeti skvěle hodí i výraznější chutě a tak pokud máte rádi francouzskou hořčici a med, vyzkoušejte si k němu připravit tuto marinádu. Tymián můžete příležitostně zaměnit za rozmarýn:) Jako příloha se skvěle hodí quinoa, rýže, brambory a nebo tento skvělý a svěží salát z kadeřávku. :-) 
Tento recept vyšel také v březnovém Gurmetu spolu s rozhovorem a dalšími recepty. Časopisu Gurmet i celé redakci moc děkuji za krásný článek i spolupráci.

40 minut - 2 porce
Kuře na medu, hořčici a tymiánu

Ingredience

  • 60 g dijonské hořčice

  • 50 g medu

  • lžíce extra panenského olivového oleje

  • pár snítek tymiánu

  • mořská sůl

  • kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu

  • 2 lžičky citrónové šťávy

  • 2 kuřecí čtvrtky nebo 6 paliček z volného odchovu

  • čerstvě mletý pepř

Kuře na medu, hořčici a tymiánu

Postup

1.

Rozehřejte troubu na 180°C. Připravte si marinádu smícháním hořčice, medu, citrónové kůry i šťávy a soli. Do střední zapékací nádoby dejte rozpůlená kuřecí stehna či paličky, přelijte je marinádou a mezi kousky masa umístěte snítky tymiánu. Dejte péct do trouby na 40 minut. 

2.

Hotová kuřecí stehna ještě opepřete a servírujte s bramborem nebo například s kouskem pečiva a salátu.

Kuře na medu, hořčici a tymiánu
Kuře na medu, hořčici a tymiánu
Newsletter