Pro svou jemnou chuť se ke kuřeti skvěle hodí i výraznější chutě a tak pokud máte rádi francouzskou hořčici a med, vyzkoušejte si k němu připravit tuto marinádu. Tymián můžete příležitostně zaměnit za rozmarýn:) Jako příloha se skvěle hodí quinoa, rýže, brambory a nebo tento skvělý a svěží salát z kadeřávku. :-)
Tento recept vyšel také v březnovém Gurmetu spolu s rozhovorem a dalšími recepty. Časopisu Gurmet i celé redakci moc děkuji za krásný článek i spolupráci.
Kuře na medu, hořčici a tymiánu
6. března 2017
Já osobně nejraději poslední roky "vařím" v troubě, protože při svém momentálně rychlém životě plném dětí, práce a dalších nástrah jsem ráda, že se večeře obstará téměř sama. Nedělám si velké iluze o tom, že v jiných rodinách je menší spěch, tak si myslím, že by vám vlastně podobné recepty mohly také zjednodušit život... Tedy u nás se v podstatě skoro každý den peče ryba, drůbeží či jiná masa nebo zelenina a pak už jen v rychlosti večeři doplním o čerstvý salát, luštěniny nebo jinou přílohu. Tedy jsou to takové recepty, které mě při večerním shonu příliš nezatíží a umožní mi v mezičase mnoho dalších věcí. Kuřecí stehenní maso se do trouby opravdu hodí a nových receptů není nikdy dost, tak věřím, že si i tento recept u některých z vás najde své místo.
Ingredience
-
60 g dijonské hořčice
-
50 g medu
-
lžíce extra panenského olivového oleje
-
pár snítek tymiánu
-
mořská sůl
-
kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu
-
2 lžičky citrónové šťávy
-
2 kuřecí čtvrtky nebo 6 paliček z volného odchovu
-
čerstvě mletý pepř
Postup
Rozehřejte troubu na 180°C. Připravte si marinádu smícháním hořčice, medu, citrónové kůry i šťávy a soli. Do střední zapékací nádoby dejte rozpůlená kuřecí stehna či paličky, přelijte je marinádou a mezi kousky masa umístěte snítky tymiánu. Dejte péct do trouby na 40 minut.
Hotová kuřecí stehna ještě opepřete a servírujte s bramborem nebo například s kouskem pečiva a salátu.