Rozmarýnový nálev á la Guy Gedda
12. října 2012
Tento nálev, jakási marináda, pochází z mojí oblíbené kuchařky, o které jsem se už zmiňovala v receptu na obrácený koláč … Cooking School Provence (Je již k dostání v češtině.)
A předávám ho touto formou dál hlavně kvůli mému (našemu) nejvíc oblíbenému receptu z této knihy, který bude následovat.
Jak Guy Gedda uvádí, s hotovým nálevem můžete pracovat jako s vývarem. Nebo když je zcela vychladlý jako s marinádou (maso naložíte nejméně na 6 hodin nebo přes noc). Také jako ochucovací prostředek do omáček. Píše, že je dobré nálev použít ne jen na zalití předem osmahlého masa a následné dušení, ale do vroucího nálevu dát maso poté, co bylo v citrónové nebo octové vodě omyté a znovu osušené. Takto udržet při středním až silném varu dokud maso není měkké.
Ingredience
-
1,5 l vody
-
100 g snítek rozmarýnu
-
4 bobkové listy
-
6 kuliček jalovce
-
kousek sušené pomerančové kůry (cca 5cm)
-
750 ml vína rosé