Red velvet muffiny
11. října 2012
Uff, je toho něják moc v poslední době, ale už jsem se dlouhou dobu chystala, že znovu udělám dort z červené řepy, který je známý právě pod tímto názvem a teď, když přišla sezóna a všude se na mě usmívaly krásné, rudé a čerstvé kousky, nebylo na co čekat. Pokud máte rádi carott cake a jeho náplň, budete milovat i Red Velvet dort či muffiny.
Miluju, jak je korpus červený a vláčný obzvlášť v kombinaci s tvarohovým nebo spíš lučinovým krémem. Z tvarohu je příliš řídký ale je možné ho kombinovat s lučinou. Také krém mnohdy dělají až 2x tak sladký, tak je to na Vás a berte mou verzi jako inspiraci…
To samé platí o těstě, můžete použít mouku jen hladkou, nebo špaldovou, také olej z řepky je dost aromatický ( ale velmi zdravý ) , tak ho třeba nahraďte slunečnicovým nebo olivovým, pokud toto aroma nemáte rádi. Do těsta třeba přimíchejte hrst semínek, abyste nasbíraly pár omega bodů navíc.)
Ingredience
-
NA MUFFINY:
-
250 g mouky (použila jsem 1:1 hladkou a celozrnnou pšeničnou)
-
180 g třtinového cukru
-
1 lžička prášku do pečiva
-
0,5 lžičky sody bikarbony
-
0,5 lžičky soli
-
30 g kakaa
-
60 ml rostlinného oleje (použila jsem z řepky olejky)
-
350 g upečené a oloupané červené řepy
-
3 šťastná vejce
-
130 ml kefíru (jogurtu)
-
120 g změklého másla
-
vanilka
-
POLEVA:
-
250 g lučiny nebo jiného krémového sýru jako philadelphia, …
-
110 g změklého másla
-
100 g moučkového cukru
-
(vanilka)
Postup
Můžete rovnou muffiny zdobit pomocí sáčku (i jen tak ledabyle lžičkou) nebo polevu ještě nechat vychladit v lednici.