instagram @kitchenettehome

Pečená dýně s bylinkami

Pečená dýně s bylinkami

Dlouhou dobu mi tato úplně jednoduchá a skvělá úprava dýně unikala, tak ji pro Vás zařazuji do základních receptů, pro případ, že jste na tom podobně jako jsem byla já.
Je to tak jednoduché, zdravé a děti to milují (jen v tomto případě víc šetřím s pepřem..).
Doporučuji také jako podzimní teplý předkrm s kouskem čerstvého chleba nebo bagety zakápnutý kvalitním olejem nebo servírovaný s máslem.

10 minut - 0 porcí
Pečená dýně s bylinkami

Ingredience

  • Dýně muškátová, máslová, hokajdo, … (libovolné množství)
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • extra panenský olivový olej
Pečená dýně s bylinkami

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Dýni si očistěte od pecek, oloupejte kůru a nakrájejte na Vám sympatické tvary a velikosti. (Doporučuji silné 1 cm až 2,5 cm max.) Z máslové dýně dělám většinou hranolky, z kulatých dýní měsíčky…
3. Plech vymažte olejem a každý kousek dýně potřete také tenkou vrstvou. Posolte, opepřete a dejte péct na plechu umístěném ve středu trouby.
Dýně co vidíte na obrázku jsem pekla 30 minut, menší kousky postačí 20-25 minut do zlata. Výsledem by měl být podobný hranolkům, kraje zlaté a křupavé, uvnitř měkké a stále šťavnaté.
4. Servírujte teplé posypané čerstvými bylinkami. Tentokrát to bylo oregano, také moc doporučuji čerstvý koriandr nebo tymián.

Pečená dýně s bylinkami
Newsletter