Druhý recept je na Křupavou polentu s hruškou a gorgonzolou dolce.
Uvádím gramáž u ingrediencí jen orientační a množství tak nechám na Vás, podle toho, jak velká společnost si bude připravovat své chuťové buňky i bříška. A v podstatě poměr množství sýra k dalším ingrediencím je i podle Vašich chutí. Pohoštění by mělo být malé a skvěle se hodící k servírovanému aperitivu. 
Halloumi se sladkými cherry rajčaty
23. dubna 2015
 
                                                                        
                            
                    A tady je druhý slibovaný recept, který půjde do soutěž "Aperitivo Moment".
Restovaný sýr Halloumi se sladkými cherry rajčátky a mátou. Ráda bych přidala pár informací o sýru, protože rozhodně stojí za zkoušku. Jinak je recept vcelku jednoduchý. Sýr je také skvělý s vodním melounem a mátou, tak v letních měsících můžete vyzkoušet trochu modifikovat.)
Sýr Halloumi je sýr vyrobený tradičně ze směsi kozího a ovčího sýru, ovšem existují různé jiné obdoby a kombinace mlék. Pochází z Kypru a je velmi oblíbený na středním východě. Sýr je bílý a má patrnou strukturu vrstvení při výrobě jako u mozzarelly. Je k dostání ve slaném nálevu a i sýr je poměrně slaný stejně jako balkánské sýry. Intenzita je individuální od výrobce. Dříve se obaloval do mátových listů, prý tak déle vydržel, ale toto párování s chutí máty mu zůstalo, i když se tak už běžně neskladuje. Tento sýr se začíná rozpouštět až při velmi vysoké teplotě, proto se často restovaný či smažený přidává například k salátům a jiným vegetariánským jídlům. Až na něj narazíte, určitě ho vyzkoušejte a právě v té restované podobě je až překvapivě dobrý a skvěle se hodí k čerstvé zelenině. Pokud máte tip, kde jej sehnat, určitě ho sem napište pro ostatní. Já jsem na něj zatím narazila vždy jen v Mark & Spencer.
 
                        
        Ingredience
- 
                        15 cherry rajčátek 
- 
                        100 g halloumi 
- 
                        pár lístků čerstvé máty 
- 
                        Koupit15 kusů bambusových jehel 
 
                        
        Postup
Sýr si nakrájejte na větší kostičky (cca 1,5 cm velké) a ze dvou stran je dozlatova orestujte na pánvi. Pak už jen na každou jehlu napíchněte jedno rajčátko, kostku sýra a dejte na servírovací talíř. Na závěr vše posypejte jemně pokrájenými lístky čerstvé máty.
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
 
         
         
     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            