11. listopadu 2020
Pesto zná úplně každý a kdo někdy vyzkoušel čerstvé a domácí, už pravděpodobně nemůže jinak. A jelikož krásnou a moc zdravou podzimní i zimní surovinou je kadeřavá kapusta, mám pro vás tip na toto kadeřávkové pesto. Navíc recept nabízí i veganskou alternativu, kdy nahradíte parmezán lahůdkovým droždím, které dodá sýrovou chuť i pikantnost a zároveň je zdravé. Pokud jste o něm ještě neslyšeli a nebo si ho neodvážili koupit, moc ráda bych vás povzbudila, protože je to skvělý chuťový akcelerátor a zároveň výživový doplněk, který obsahuje kvalitní bílkoviny, vitamíny hlavně skupiny B, minerály a stopové prvky.
A co s hotovým pestem? To je to nejsnazší. Vmíchat klasicky do uvařených těstovin, rozetřít na chleba, do teplých i studených salátů a různých misek, podobně jako miso dresink. Pokud ho všechen nespotřebujete, vydrží 5-7 dní uzavřené ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Toto množství vystačí na 6 porcí těstovin.