instagram @kitchenettehome

Bloody Mary

Bloody Mary

Přesto, že jsme na opačné straně Země skoro na rovníku, dnes tu máme pošmourno a déšť nám dopřál takovou tu línou pomalou soboty, kdy má člověk chuť trochu se přiobléct, zachumlat se pod deku a prostě jen být, odpočívat. Tak jsem si o to víc vzpomněla na vás tam doma, jak se asi máte a naladila se trochu na podobnou vlnu. Taky mě dnešní naladění dopřálo vklouznutá pod tou lehkou dekou pracovat na počítači a pokračovat práci na mé nové kuchařce. Jinak nechápu jak, ale už je obsah skoro hotový. Taky jsem si vzpomněla, že tu mám ještě tři recepty, které by bylo velká škoda nesdílet ještě teď, dokud je ta správná atmosféra. A tak tu máte recept první. Co říkáte? Kdo si dá Bloody Mary? :-)

10 minut - 4 porce
Bloody Mary

Ingredience

Na koktejl:

  • 40 cl Rajčatové šťávy

  • 20 cl kvalitní vodky

  • 4 cl citrónové šťávy

  • (1 lžíce strouhaného křenu)

  • 2 lžičky tabasca

  • 2 lžíce worcesterské omáčky

  • Sůl

  • Pepř

Na servírování:

  • led

  • 2 řapíky celeru

  • ½ bio citrónu

  • 4 nakládané okurčičky/cornichons

  • (Silver onions)

  • (Cherry rajčata)

Bloody Mary

Postup

1.

Smíchejte všechny ingredience na koktejl. Osolte a opepřete podle chuti. Případně i přikyselte citrónovou šťávou podle chuti.

2.

Připravte si 4 sklenice. Můžete jejich okraj ozdobit solí s pepřem nebo různě ochucenou solí. (Okraj sklenice potřete citrónovou šťávou, pro spolehlivě lepivý základ můžete použít i med. Pak hranu sklenice obtiskněte do talířku se solí nebo například celerovou solí.)  Do sklenic dejte pár kostek ledu, zalijte je připraveným Bloody Mary a ozdobte celerovým stonkem, měsíčkem citrónu a okurčičkou či jinou ozdobou na párátku nebo špejli. Servírujte.

Newsletter