instagram @kitchenettehome

Krémová kuřecí polévka

Krémová kuřecí polévka

Mám strašně ráda jídla z jednoho hrnce a obzvlášť v tomto podzimním období. Tuhle polévku si můžete udělat také s divokou rýží, jen si jí alespoň 10 minut předvařte, aby po jejím dovaření v polévce byla zelenina stále tak akorát, a ne úplně rozvařená. Rýže přeci jen potřebuje trochu víc času, a to obzvlášť ta celozrnná nebo indiánská. Nabízejí se i kroupy nebo bulgur. Také do ní na podzim uplatníte kadeřávek nebo špenát.

Taky děkuju novému partnerovi HAIER, který se stal parťákem blogu. Jsou na našem trhu noví, tak chtějí, aby se o nich dozvědělo, co nejvíce lidí. Ale ve světě jsou špičkou ve výrobě velkých domácích spotřebičů, takže určitě stojí za to je poznat. Mají úžasné lednice a vinotéky například. Tak pro ně teď budu psát další nové recepty, které doufejme obohatí a potěší vás všechny.

15 minut - 8-10 porcí
Krémová kuřecí polévka

Ingredience

  • 500 g kuřecích křídel (případně stehen, skeletů)

  • 1 bobkový list

  • 1 lžíce přepuštěného másla

  • 1 cibule, krájená na kostičky

  • 3 mrkve, očištěná a krájená na kostičky

  • 1 petržel, očištěná a krájená na kostičky

  • ¼ menšího celeru, očištěného a krájeného na kostičky

  • 2 řapíky celeru, krájeného na plátky

  • 3 stroužky česneku, krájeného na plátky

  • 150 g sladké smetany

  • 100 g krémového sýra (jako je gervais, lučina, ..)

  • 120 g těstovin (menší velikosti)

  • 150 g jemného čedaru, nastrouhaného

  • 125 g čerstvého špenátu nebo 100 g kadeřávku

  • Mořská sůl

  • Čerstvě mletý pepř

Krémová kuřecí polévka

Postup

1.

Do většího hrnce dejte 2 litry vody, bobkový list, kuřecí maso s kostí a přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, stáhněte na nižší výkon a pomalu vařte, dokud maso perfektně neodpadá od kosti. Hotový vývar sceďte, maso oberte od kostí a vraťte zpět do vývaru.

2.

Do většího hrnce dejte přepuštěné máslo, cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer, osolte a krátce orestujte. Přidejte vývar spolu s masem, řapíkatý celer, smetanu, krémový sýr, vše zahřejte a jakmile polévka začne probublávat, přidejte těstoviny.

3.

Teď už jen zbývá počkat, až budou těstoviny skoro al dente. Jakmile jsou téměř hotové, do polévky přidejte nastrouhaný čedar, čerstvý špenát a nebo kadeřávek. Během krátké chvilky špenát i kadeřávek v polévce zavadne. Vše promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Můžete servírovat.

Krémová kuřecí polévka
Krémová kuřecí polévka
Newsletter