Taky děkuju novému partnerovi HAIER, který se stal parťákem blogu. Jsou na našem trhu noví, tak chtějí, aby se o nich dozvědělo, co nejvíce lidí. Ale ve světě jsou špičkou ve výrobě velkých domácích spotřebičů, takže určitě stojí za to je poznat. Mají úžasné lednice a vinotéky například. Tak pro ně teď budu psát další nové recepty, které doufejme obohatí a potěší vás všechny.
Krémová kuřecí polévka
13. října 2021
Mám strašně ráda jídla z jednoho hrnce a obzvlášť v tomto podzimním období. Tuhle polévku si můžete udělat také s divokou rýží, jen si jí alespoň 10 minut předvařte, aby po jejím dovaření v polévce byla zelenina stále tak akorát, a ne úplně rozvařená. Rýže přeci jen potřebuje trochu víc času, a to obzvlášť ta celozrnná nebo indiánská. Nabízejí se i kroupy nebo bulgur. Také do ní na podzim uplatníte kadeřávek nebo špenát.
Ingredience
-
500 g kuřecích křídel (případně stehen, skeletů)
-
1 bobkový list
-
1 lžíce přepuštěného másla
-
1 cibule, krájená na kostičky
-
3 mrkve, očištěná a krájená na kostičky
-
1 petržel, očištěná a krájená na kostičky
-
¼ menšího celeru, očištěného a krájeného na kostičky
-
2 řapíky celeru, krájeného na plátky
-
3 stroužky česneku, krájeného na plátky
-
150 g sladké smetany
-
100 g krémového sýra (jako je gervais, lučina, ..)
-
120 g těstovin (menší velikosti)
-
150 g jemného čedaru, nastrouhaného
-
125 g čerstvého špenátu nebo 100 g kadeřávku
-
Mořská sůl
-
Čerstvě mletý pepř
Postup
Do většího hrnce dejte 2 litry vody, bobkový list, kuřecí maso s kostí a přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, stáhněte na nižší výkon a pomalu vařte, dokud maso perfektně neodpadá od kosti. Hotový vývar sceďte, maso oberte od kostí a vraťte zpět do vývaru.
Do většího hrnce dejte přepuštěné máslo, cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer, osolte a krátce orestujte. Přidejte vývar spolu s masem, řapíkatý celer, smetanu, krémový sýr, vše zahřejte a jakmile polévka začne probublávat, přidejte těstoviny.
Teď už jen zbývá počkat, až budou těstoviny skoro al dente. Jakmile jsou téměř hotové, do polévky přidejte nastrouhaný čedar, čerstvý špenát a nebo kadeřávek. Během krátké chvilky špenát i kadeřávek v polévce zavadne. Vše promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Můžete servírovat.