Toto je další recept, který vznikl ve spolupráci se značkou HAIER, výrobcem špičkových domácích spotřebičů.
Salát s hruškou a gorgonzolou
5. listopadu 2021
Tenhle salát je láska a kdybych měla restauraci nebo bistro, určitě by nesměl chybět na lístku. Za mě musí hruška ale křupat a aby vám předčasně nezačala na talíři hnědnout, můžete jí potřít citrónem. Gorgonzolu mám ráda krémovou, tedy pokud si můžete vybírat, sáhněte po té „Dolce“.
Ingredience
Na salát
-
1 salát little gem (malý římský)
-
1 velká hrst polníčku
-
1 velká hrst rukoly
-
½ okurky
-
1 velká hruška
-
200 g gorgonzoly
-
Hrst vlašských ořechů
-
Lžíce brusinkové marmelády
Na dresink
-
2 lžíce extra panenského olivového oleje
-
1 lžička citrónového olivového oleje
-
2 lžíce (40 g) citrónové šťávy
-
1 lžíce (20 g) medu
-
½ lžičky soli
Postup
Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí. Abych byla co nejpřesnější, míry jsem vám i zvážila, protože recepty na dresink, jak sama učím na kurzech vaření, jsou hodně subjektivní a 10 lidí připraví zálivku podle stejného receptu 10x jinak.
Na pánvi si orestujte oříšky do křupava a nechte vychladnout.
Do dvou větších talířů připravte lůžko z natrhaného římského salátu, rukoly, polníčku a okurky nakrájené na plátky. Na vrch každého položte 4 osminky hrušky, kousky gorgonzoly, brusinkovou marmeládu a teď už jen zbývá salát zakápnout bohatě dresinkem a posypat ořechy.