instagram @kitchenettehome

Salát s hruškou a gorgonzolou

Salát s hruškou a gorgonzolou

Tenhle salát je láska a kdybych měla restauraci nebo bistro, určitě by nesměl chybět na lístku. Za mě musí hruška ale křupat a aby vám předčasně nezačala na talíři hnědnout, můžete jí potřít citrónem. Gorgonzolu mám ráda krémovou, tedy pokud si můžete vybírat, sáhněte po té „Dolce“.

Toto je další recept, který vznikl ve spolupráci se značkou HAIER, výrobcem špičkových domácích spotřebičů. 

15 minut - 2 porce
Salát s hruškou a gorgonzolou

Ingredience

Na salát

  • 1 salát little gem (malý římský)

  • 1 velká hrst polníčku

  • 1 velká hrst rukoly

  • ½ okurky

  • 1 velká hruška

  • 200 g gorgonzoly

  • Hrst vlašských ořechů

  • Lžíce brusinkové marmelády

Na dresink

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 lžička citrónového olivového oleje

  • 2 lžíce (40 g) citrónové šťávy

  • 1 lžíce (20 g) medu

  • ½ lžičky soli

Salát s hruškou a gorgonzolou

Postup

1.

Připravte si dresink smícháním všech ingrediencí. Abych byla co nejpřesnější, míry jsem vám i zvážila, protože recepty na dresink, jak sama učím na kurzech vaření, jsou hodně subjektivní a 10 lidí připraví zálivku podle stejného receptu 10x jinak.

 

 

2.

Na pánvi si orestujte oříšky do křupava a nechte vychladnout.
Do dvou větších talířů připravte lůžko z natrhaného římského salátu, rukoly, polníčku a okurky nakrájené na plátky. Na vrch každého položte 4 osminky hrušky, kousky gorgonzoly, brusinkovou marmeládu a teď už jen zbývá salát zakápnout bohatě dresinkem a posypat ořechy.

Salát s hruškou a gorgonzolou
Salát s hruškou a gorgonzolou
Newsletter