instagram @kitchenettehome

Bílý chřest

Bílý chřest

Další inspirace pro ty z vás, co si vaření chřestu ještě úplně neosvojili.. Je velmi lahodný, není potřeba příliš dalších chutí, stačí kousek másla, špetka soli a parmezánu.

.
10 minut - 4 porce
Bílý chřest

Ingredience

  • 2 balení bílého chřestu
  • 1 lžíce másla
  • 30 g parmezánu
  • mořská sůl
Bílý chřest

Postup

Chřest omyjte a oloupejte slupku, hlavně ve spodní části, kde bývá stonek tužší, dřevnatý konec stonku odřízněte. Dejte do hrnce s trochou vody a vařte nebo pařte do měkka. Opravdu stačí trochu vody a zaklopit poklicí, nebo použijte parní hrnec, tím zachováte nejvíce vitamínů v zelenině..

Hotový, měkký, ještě horký chřest naservírujte na talíř s hoblinkami másla, posolte mořskou solí, posypejte parmezánem a můžete servírovat s kouskem bagety.