Bílý chřest
7. června 2012
Další inspirace pro ty z vás, co si vaření chřestu ještě úplně neosvojili.. Je velmi lahodný, není potřeba příliš dalších chutí, stačí kousek másla, špetka soli a parmezánu.
.
10 minut
-
4
porce
Ingredience
-
2 balení bílého chřestu
-
1 lžíce másla
-
30 g parmezánu
-
mořská sůl
Postup
Chřest omyjte a oloupejte slupku, hlavně ve spodní části, kde bývá stonek tužší, dřevnatý konec stonku odřízněte. Dejte do hrnce s trochou vody a vařte nebo pařte do měkka. Opravdu stačí trochu vody a zaklopit poklicí, nebo použijte parní hrnec, tím zachováte nejvíce vitamínů v zelenině..
Hotový, měkký, ještě horký chřest naservírujte na talíř s hoblinkami másla, posolte mořskou solí, posypejte parmezánem a můžete servírovat s kouskem bagety.