Profiteroly - pečená řepa, karbanátek, okurka, čedar
16. března 2012
Inspirace na plnění domácích sýrových profiterolů..
Salátek z pečené řepy, karbanátek z hovězího masa a bulguru, kyselá okurka a čedar tvoří výbornou kombinaci.
Ingredience
-
1 střední červená řepa
-
na hovězí karbanátky s bulgurem:
-
500 g mletého bio hovězího masa
-
60 g nastrouhaného čedaru, goudy nebo eidamu 45%
-
1 bio vejce
-
2 lžíce hořčice
-
sůl, pepř, petržel
-
1hrnek bulguru
-
1 šalotka (na jemné kostičky)
Postup
Řepu zabalte do alobalu celou i se slupkou a pečte v troubě na 200°C cca 50 minut, záleží na velikosti, poznáte, že je hotová, když změkne.. Nechte vychladnout, odstraňte slupku, nakrájejte na nudličky (pokud pustí šťávu, sceďte), smíchejte s domácí nebo kupovanou majonézou, přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu podle chuti.
Bulgur propláchněte, dejte do hrnce se silným dnem, zalijte dvojnásobkem horké vody a nechte přiklopený 10 minut na mírném ohni táhnout, pak odstavte a ještě dalších 15-20 minut neotvírejte. Má perfektní oříškovou chuť.
Jinak většina výrobců na obale uvádí, jak bulgur připravit..
Teď můžete všechny ingredience na karbanátek smíchat, vzniklá hmota se snadno tvaruje a nelepí. Osmažte na pánvi z obou stran do zlatova.
Plnila jsem profiteroly nejdříve řepným salátkem, na něj přišel karbanátek, plátek čedaru a tenké plátky nakládaných kyselých okurek. Pomohla jsem si párátky, abych trochu zafixovala náplň.