Exotický dresink s miso shiro a kokosovým olejem
20. dubna 2012
Miso pasty jsou super zdravé a proto se je moderní kuchyně snaží zapojit do mnoha receptů. K dresinkům se skvěle hodí jako náhražka soli. Pro konzervativní odpůrce, dobrá zpráva, nepoznají rozdíl… )
Více informací najdete v receptu na miso polévku.
.
10 minut
-
4
porce
Ingredience
-
1 lžíce světlé miso pasty (miso shiro)
-
2 lžíce kokosového oleje
-
2 lžíce jablečného octa
-
1 lžíce medu nebo agáve sirupu
-
1 lžíce nasekané čerstvé máty
Postup
Rozpusťte kokosový olej, pokud zrovna nejste v tropech, kde se díky teplu udržuje v tekuté formě. Všechny ingredience smíchejte dohromady a našlehejte vidličkou nebo ponorným mixérem. Vznikne jemná emulze.
Podávejte se směsí salátů a různé zeleniny, velmi dobře se dresink hodí k na segmenty nakrájeným pomerančům a opraženým ořechům jako třeba piniové, kešu nebo dýňová či slunečnicová semínka.