Exotický dresink s miso shiro a kokosovým olejem
20. dubna 2012
Miso pasty jsou super zdravé a proto se je moderní kuchyně snaží zapojit do mnoha receptů. K dresinkům se skvěle hodí jako náhražka soli. Pro konzervativní odpůrce, dobrá zpráva, nepoznají rozdíl… )
Více informací najdete v receptu na miso polévku.
                    .
            
    
        
                    10 minut
                            -
                            4 
                            porce
                        
    Ingredience
- 
                        1 lžíce světlé miso pasty (miso shiro)
 - 
                        2 lžíce kokosového oleje
 - 
                        2 lžíce jablečného octa
 - 
                        1 lžíce medu nebo agáve sirupu
 - 
                        1 lžíce nasekané čerstvé máty
 
Postup
Rozpusťte kokosový olej, pokud zrovna nejste v tropech, kde se díky teplu udržuje v tekuté formě. Všechny ingredience smíchejte dohromady a našlehejte vidličkou nebo ponorným mixérem. Vznikne jemná emulze.
Podávejte se směsí salátů a různé zeleniny, velmi dobře se dresink hodí k na segmenty nakrájeným pomerančům a opraženým ořechům jako třeba piniové,  kešu nebo dýňová či slunečnicová semínka.
