Profiteroly- salátek, grilovaný lilek a česneková pomazánka
16. března 2012
Toto přikládám jako inspiraci na to, jak povýšit domácí sýrové profiteroly…
.
10 minut
-
0
porce
Ingredience
-
1 lilek
-
olivový olej
-
na pomazánku:
-
100 g tvarohu
-
150 g lučiny nebo bio mandava
-
2 utřené stroužky česneku (nebo propasírované)
-
jemně nasekaný čerstvý tymián
-
sůl
-
pepř
Postup
Všechny ingredience na pomazánku smíchat a dochutit solí a pepřem..
1 velký lilek nakrájet podélně na plátky cca 7 mm tenké, nasolit z obou stran a nechat 20 minut odkapat. Pak jemně osušte každý plátek ubrouskem a z obou stran pomalu osmažte na pánvi s olivovým olejem nebo v troubě na grilu do zlatova ( 180°C ).
Teď už jen stačí rozříznout profiterol, namazat pomazánkou, vložit kousek lilku a mladého salátku (koupila jsem mix mladých salátků, ale fajn je třeba baby špenát, ..).