instagram @kitchenettehome

Grilovaná jarní mrkvička

Grilovaná jarní mrkvička

Je to krásná zelenina, kterou je prostě škoda vždycky jen tak nasekat nebo rozmixovat, tak jí doma jednou za čas rádi pečeme v celku, zachová si tak nádhernou chuť a zbytek natě při pečení provoní celý dům. I nejedlíci zeleniny si tento způsob úpravy oblíbí.

.
10 minut - 2 porce
Grilovaná jarní mrkvička

Ingredience

  • svazek jarní mrkvičky s natí
  • špetka soli
  • lžíce medu nebo javorového sirupu
  • lžíce olivového oleje

Postup

Pekáček lehce vymažeme olejem. Mrkev očistíme kartáčkem, odstřihneme nať na 2 cm, vložíme do pekáčku a celou potřeme olejem, bude stačit jen trocha oleje, ale je třeba důkladně se postarat o to , aby celý povrch byl natřený. Posolíme a dáme do trouby na 180°C. Jednou můžete mrkve otočit a když už se blíží do finále ( po 30 min pečení ), potřete je medem nebo javorovým sirupem, nechte ještě 10 minut zezlátnout a můžete podávat.

Moje Tipy:
1.V závěru můžete k medu přidat trochu dezertního nebo portského vína, zvýrazní to chuť a i vytříbené jazýčky se budou olizovat.

2. Zkuste přidat k mrkvičkám i jarní petržel, je to úžasná příloha, kterou i děti milují. Často peču mrkvičky s petrželí jako hlavní jídlo pro dceru, stačí přidat trochu bramborové kaše nebo kuskusu, bulguru, rýže, … Krásně to vypadá a děti to upoutá.

3. Jako příloha se úžasně hodí k jehněčímu, rybám i drůbeži.

Newsletter