instagram @kitchenettehome

Nejjemnější míchaná vejce

Nejjemnější míchaná vejce

Jsem vážně zvědavá co z naší dcery bude, když od malička jí servíruju takové snídaně jako dnes. ))
Je neuvěřitelné, na kolik způsobů a chutí se mohou obyčejná vejce upravit. Tak jsem se rozhodla, udělat pro Vás několika dílný report o vejcích, technikách vaření a receptech.

.
10 minut - 4 porcí

Ingredience

  • 4 velká šťastná vejce
  • 2 lžíce másla
  • mořská sůl
  • pepř
  • na servírování NY:
  • 2-4 lžičky kaviáru
  • 4 lžičky ušlehané šlehačky

Postup

V malém hrnci pomalu rozpusťte 1 a 1/2 lžíce másla a dobře promíchejte s vejci a špetkou soli. Hrnec dejte zpět na střední až slabý oheň a nepřetržitě šlehejte metličkou, která vejce krásně napění a vytvoří nadýchanou krémovou konzistenci. Je důležité včas odstavit ze sporáku a pokud máte hrnec se silným dnem, je třeba počítat s tím, že i po odstavení ještě stále pracuje. Míchaná vejce by měla být krémová nebo kašovitá, ne příliš vysušená.
Po odstavení vmíchejte zbývající 1/2 lžíci másla, dokořeňte a můžete servírovat.

Dnes ráno jsem se nechala inspirovat New Yorkem a restaurací, které diriguje Jean-Georges Vongerichter. Servíruje vejce ve skořápce s lžičkou šlehačky a kaviáru.

Newsletter