Nejjemnější míchaná vejce
3. května 2012
Jsem vážně zvědavá co z naší dcery bude, když od malička jí servíruju takové snídaně jako dnes. ))
Je neuvěřitelné, na kolik způsobů a chutí se mohou obyčejná vejce upravit. Tak jsem se rozhodla, udělat pro Vás několika dílný report o vejcích, technikách vaření a receptech.
Ingredience
-
4 velká šťastná vejce
-
2 lžíce másla
-
mořská sůl
-
pepř
-
na servírování NY:
-
2-4 lžičky kaviáru
-
4 lžičky ušlehané šlehačky
Postup
V malém hrnci pomalu rozpusťte 1 a 1/2 lžíce másla a dobře promíchejte s vejci a špetkou soli. Hrnec dejte zpět na střední až slabý oheň a nepřetržitě šlehejte metličkou, která vejce krásně napění a vytvoří nadýchanou krémovou konzistenci. Je důležité včas odstavit ze sporáku a pokud máte hrnec se silným dnem, je třeba počítat s tím, že i po odstavení ještě stále pracuje. Míchaná vejce by měla být krémová nebo kašovitá, ne příliš vysušená.
Po odstavení vmíchejte zbývající 1/2 lžíci másla, dokořeňte a můžete servírovat.
Dnes ráno jsem se nechala inspirovat New Yorkem a restaurací, které diriguje Jean-Georges Vongerichter. Servíruje vejce ve skořápce s lžičkou šlehačky a kaviáru.